Annons
Annons


Vaniljbullar

Krämiga bullar. Skär degen i fyrkanter, lägg på en klick fyllning. Nyp ihop. Enkla att baka, ljuvliga att äta.


vaniljbullar

25 st
Tid: 2 tim + 30 min

Deg:
25 g jäst
2 dl kall mjölk
150 g mjukt smör
2 msk socker
5–6 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g smör
1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Pensling och garnering:
1 ägg
florsocker

Annons

1. Smula ner jästen i en degbunke. Rör ut jästen med lite av mjölken tills jästen är upplöst. Tillsätt resten.
2. Arbeta in smöret i klickar, sockret och sist vetemjölet. Arbeta snabbt samman till en deg. Kavla ut degen till en kvadrat, ca 40×40 cm. Rör samman fyllningen.
3. Skär i små fyrkanter, ca 8×8 cm, lägg en klick fyllning i mitten på varje. Vik upp hörnen över fyllningen och lägg bullarna i formar på plåtar. Låt jäsa övertäckta tills degen reser sig igen efter lätt tryck, ca 2 tim.
4. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen, 250°, 6–8 min. Låt svalna. Pudra med florsocker strax före servering.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(169)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…