Annons
Annons


Munkar med krämig vaniljfyllning- steg-för-steg

Nybakade och himmelskt goda! Rulla de friterade bullarna i socker och fyll dem sedan med ljuvlig vaniljkräm. Vi visar hur du gör steg-för-steg.


Nybakade munkar fyllda med vanilj.

Nybakade munkar fyllda med vanilj.

Vaniljmunkar

25 st

50 g jäst
4 dl fingervarm mjölk
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
100 g smör
ca 14 dl mjöl
1 liter frityrolja
2 pkt vaniljsås (pulver)
4 dl mjölk

munkar-steg

1. Rör ut jästen med mjölk. Häll i socker och ägg. Rör ner smöret i bitar. Blanda ner lite mjöl i taget tills det blir en smidig deg. Jäs degen i 1 tim.

Annons

2. Knåda degen lätt. Rulla bullar lite större än en femkrona. Jäs degen ca 10 min. Häll under tiden olja i en kastrull och värm den till ca 170°.

3. Lägg i några bullar i taget i kastrullen och låt dem få en djup gyllenbrun färg. Lägg inte i för många bullar per gång.

4. Rulla de nyfriterade munkarna i socker. Blanda vaniljpulvret med mjölken, ungefär hälften av den angivna mängden på förpackningen, för att få till en kräm i stället för sås. Lägg i en sprits. Spritsa in krämen mitt i bullarna.

AV FIA AROSENIUS AHLANZBERG
FOTO: CAROLINE TENGEN

 


(35)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…