Annons
Annons


Vaniljsnurror med kokos

Snurror med wienerbrödskänsla. Fyllningen med kokos och vanilj ger härlig smak med mild ton.


Nybakade vaniljsnurror.

Nybakade vaniljsnurror.

Vaniljsnurror

28 st
Tid: 1 tim 10 min

1 pkt jäst för söta degar
3 dl mjölk
100 g margarin eller smör
1/2 tsk salt
3/4 dl strösocker
8–9 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g margarin eller smör
2 1/4 dl kokosflingor
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 msk vaniljsocker

Annons

Pensling:
uppvispat ägg
pärlsocker

Baka mer: Vaniljbullar med krämig fyllning

1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37°. Tillsätt mjölk och rör så jästen löser sig.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Dela fettet i små bitar och tillsätt det tillsammans med salt, socker och 7 dl vetemjöl. Tillsätt mer mjöl och arbeta ihop till en kladdfri deg. Jäs under en bakduk i 30 min.

3. Blanda margarin, kokos, socker och vaniljsocker i en skål.

4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den något. Dela i två delar och kavla ut varje del till en kaka som mäter 40×30 cm. Bred på hälften av fyllningen och vik kakan på längden så att den får tre lager. Plattan ska vara rektangulär (inte fyrkantig, utan längre än bredare).

5. Dela längden i 14 bitar. Dela varje bit på mitten men inte ända upp. Bitarna ska se ut som ett par byxor. Tvinna benen och forma sedan till en snurra.

6. Lägg på en bakpappersklädd plåt, jäs i ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 225°, ca 8–10 min. Låt svalna på galler.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman


(16)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…