Annons
Annons


Nu börjar vänliga veckan!

Det är ju så himla lätt. Och kostar ju gratis. Med lite vänlighet. Så passa på att vara lite extra vänlig under Vänliga Veckan. Och så lite vänlighetstips! Sedan kan man ju gå crazy också: och fortsätta med vänligheten året runt!


Ill: Louise Winblad, ur Hejhej vardag!

Ill: Louise Winblad/Hejhej vardag!

För även om vi behöver andras hjälp för att klara vardagen kanske vi inte alltid visar vår uppskattning. Vänliga Veckan börjar måndagen den 13 februari.
– Vänliga Veckan är den perfekta ursäkten för att göra saker som annars kan kännas lite konstiga. Att säga tack för skjutsen till busschauffören, berätta för barnens lärare vilket bra jobb de gör eller ge en kollega en komplimang, säger Eva Nordenstam von Delwig, informationsansvarig på Läkarmissionen.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Vänliga Veckan infaller årligen i februari, i år mellan den 13 och 19 februari. Den genomförs på initiativ av Läkarmissionen, en svensk biståndsorganisation som grundades av samme man som också startade Vänliga Veckan: Harry Lindquist.

I år har Läkarmissionen fått draghjälp av företaget Habitud, som arbetar med att hjälpa individer och organisationer att skapa nya och mer ändamålsenliga vanor genom olika forskningsbaserade utmaningar. Deras utmaningar har inspirerat årets Vänlighetsutmaningar, för den som behöver lite hjälp med att komma igång.

– Vänliga Veckan är ett utmärkt tillfälle att träna in nya vanor. Genom att sprida vänlighet kan en enskild medarbetare bidra till att lyfta en hel organisation. Tänk då vad som händer om många gör samma sak – även ute på stan och hemma i familjen, säger Gustav Nilsson, legitimerad psykolog och en av medarbetarna på Habitud.

Sedan kan man ju gå crazy också: och fortsätta med vänligheten året runt!

Om Vänliga Veckan
Vänliga Veckan startade 1946, efter att eldsjälen Harry Lindquist hade fått höra en minst sagt tråkig berättelse. Det var en trafikräknare som under sex timmar hade sett 12 människor som log och 15 som såg nöjda ut, medan 8 569 såg ut som de var på väg till en begravning. Så ville inte Harry Lindquist att människor skulle ha det och därför startade han Vänliga Veckan med vänlighet i trafiken, på arbetet och i hemmet som ledord.

Av Agata Garpenlind Cronqvist

LÄS OCKSÅ


(145)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…