Annons
Annons


Vänliga Veckan firar sju decennier av vänlighet

Den 8-14 februari genomförs årets Vänliga Veckan, ett initiativ från Läkarmissionen som uppmanar människor att vara extra vänliga mot varandra. I år firar den klassiska veckan, som startade 1946, dessutom 70-årsjubileum.


Vänliga Veckan kom till efter att en trafikräknare som var ute för att räkna antalet fordon i trafiken också uppmärksammade människors ansiktsuttryck. På sex timmar hade han sett 12 människor som log och 15 som såg nöjda ut, medan 8 569 såg ut som de var på väg till en begravning. När trafikräknarens upplevelse kom till tidningsförläggaren Harry Lindqvists kännedom fick han inspiration till att starta ”Sju vänliga dagar som kan bli flera”. Harry Lindqvist, som startade Vänliga Veckan, är också Läkarmissionens grundare.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Ledorden för Vänliga Veckan har sedan starten varit vänlighet i trafiken, i hemmet och på arbetsplatsen och är ett utmärkt tillfälle att få goda saker att bli av: Ring det där samtalet, bjud på en semla, låt bilen bakom få din parkeringsplats. Sedan Läkarmissionen återinförde Vänliga Veckan efter några år i vila har varje år också ett specialtema, Temat för 70-årsjubileét blir att tänka lite extra på vänlighet mot 70-plussare.

Från och med starten av Vänliga Veckan den 6 februari 2016 kan den som vill ta del av vänlig inspiration från de senaste 70-åren och utmana sin egen vänlighet på vänligaveckan.se.

Fakta om Vänliga Veckan
Vänliga Veckan grundades 1946 av tidningsförläggaren Harry Lindqvist som också är Läkarmissionens grundare
Bakgrunden till Vänliga Veckan är en trafikräknare som under sex timmar hade sett 12 människor som log och 15 som såg nöjda ut, medan 8 569 såg ut som de var på väg till en begravning. När det kom till Harry Lindqvists kännedom fick han inspiration till att starta ”Sju vänliga dagar som kan bli flera”
2016 fyller Vänliga Veckan 70 år
Vänliga Veckan genomförs 8-14 februari


(12)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…