Annons


Var är hunden när du är på jobbet?

Tips för dig som behöver sysselsättning för din hund när du är på ditt arbete.


dogwalker

Hundar är mycket sociala djur och lever gärna i flock. Andra hundar kanske behöver mer enskild tid för att utvecklas och inte passar i stora grupper. Här berättar vi om lite olika varianter man kan göra med sin hund när man måste jobba eller vara borta en längre tid från den.

Annons

Lek på hunddagis
Att ha sin hund på dagis är ett jättebra alternativ om man har en social hund. Hunden får då umgås och träffa andra hundar och har sällskap hela dagen. På kvällen när man hämtar hunden är den oftast härligt trött efter en dag full med aktiviteter. Nackdelen med dagis är att en del hundar blir stressade av atmosfären eftersom det händer så mycket hela tiden. Personalen har oftast inte jättemycket tid att lägga på enskilda hundars behov, vilket innebär att hunden måste vara ganska självständig och stundvis kunna aktivera sig själv.

Skaffa en kompis
Många ägare som anser att hunden är ensam mycket skaffar ofta en till hund. Självklart blir detta ett stort sällskap eftersom dem är två och kan sysselsätta varandra. Sällskapet kan även bestå av ett annat djur exempelvis en katt om ens hund fungerar bra tillsammans med katter. Man får man se till varje individ, vilket sällskap som passar just dem bäst. Lämnas husdjuren ensamma hemma måste man alltid se efter att ingen mat, tuggben eller favoritleksak ligger framme som kan leda till bråk mellan dem. Man får dock inte glömma att hunden eller hundarna ändå behöver komma ut och kissa under dagen när du är borta.

Ta med hunden till jobbet
Har man ett jobb där det finns möjlighet att ta med hunden är det absolut ett bra alternativ. Hunden har då chansen att umgås med sin husse/matte hela dagen. Jobbar man exempelvis på ett kontor är det bra om hunden kan få sin egen plats och att man som ägare lär hunden att ligga där under tiden man jobbar. Hunden kommer då att utnyttja tiden till att vila och under lunchen blir det tid för lek och promenad. Har du ett mer aktivt jobb är det kul om du kan göra hunden så delaktig som möjligt. Finns det något som hunden kan hjälpa dig med i ditt arbete? Lär den det och hunden kommer känna att den också har ett ”jobb”.

Dagmatte/daghusse
Har man en hund som är lite stressad och behöver lugn och ro runt omkring sig är en dagmatte/daghusse det bästa alternativet. Hunden vistas då oftast i en lugn och trygg miljö. Fördelen med att ha hunden hos en dagmatte/daghusse är att den personen oftast har massor av tid att lägga på hundens egna enskilda behov. Många pensionärer brukar gärna ställa upp som dagmatte/daghusse.

Anlita en Dogwalker
Idag har det börjat dyka upp allt fler så kallade Dogwalkers. Det är aktiva och utbildade människor som går ut med din hund när du inte kan. En Dogwalker kommer hem till dig, hämtar hunden och rastar den enligt er överenskommelse och lämnar sedan hunden hemma igen. Här finns massor av alternativ att välja mellan. Dels kan man genom en nyckelkvittens lämna ut sin husnyckel till Dogwalkern, vilket innebär att hen kan hämta din hund när som helst, även när du inte är hemma. Dessutom kan man välja hur man vill att sin hund ska bli rastad. Till exempel 30 minuters eller 60 minuters promenad, promeneras och rastas ensam eller i grupp. Du kan även välja vilket klockslag du vill att Dogwalker går ut med din hund. Möjligheterna är många.

Bygg en hundgård
Har man en aktiv hund och stor trädgård kan en hundgård vara ett alternativ. Hunden får då vara ute hela dagen och kan busa och leka utan hinder. Från vår till höst kan de allra flesta hundar faktiskt vistas ute en stor del av dagen utan några som helst problem. Självklart måste hunden ha tillgång till ett ordentligt vind- och regnskydd så att den kan välja om den vill vara inne eller ute. Nu finns det till och med hundkojor som har inbyggd värme. Viktigt när man bygger en hundgård är dock att följa jordbruksverkets regler för storlek, vind- och regnskydd och så vidare.

Har man möjlighet är det jättebra om man kan kombinera de förslagen vi har tagit upp här. Det vill säga att hunden kanske är på dagis en-två gånger i veckan, har en dagmatte en gång och sista dagen är den ute i en hundgård.

hunddagis

LÄS OCKSÅ


(1)
(0)


Annons

  • Evil Bunny

    Dessa jävla särskrivningar med ordet jätte (jätte kul, jätte bra etc) förstör nästan hela artikeln. Lär er stava innan ni väljer ett jobb som detta…

  • Allas redaktion

    Hej Evil Bunny!
    Haha, ja, det var ju värst vad mycket som gått galet med denna artikeln. Vi har faktiskt ingen bra förklaring alls. Men vi är glada att du uppmärksammade oss på det, nu har vi fixat till både stavfel och annat i den 🙂


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…