Annons
Annons


Var fjärde svensk jobbar på semestern


Hur lediga är vi egentligen när vi har semester? I dag är de allra flesta svenskar uppkopplade via mobil eller läsplatta – oavsett om de arbetar eller är lediga. Många har också tillgång till jobbmejlen den vägen. Den här utvecklingen har underlättat för arbetsgivarna att nå de anställda, oavsett var i världen de råkar befinna sig.

Annons

En ny undersökning från arbetslivspanelen Manpower Work Life visar att den ökade tillgängligheten även påverkar livet under sommarsemestern. Varannan svensk, 49 procent, upplever att arbetsgivaren förväntar sig att de är nåbara på mobilen under ledigheten.

Nära fyra av tio svenskar, 38 procent, tror dessutom enligt undersökningen att det är ”mycket sannolikt” eller ”ganska sannolikt” att de kommer att behöva kolla jobbmejlen under sommarsemestern. Var fjärde, 25 procent, räknar med att behöva utföra mindre arbetsuppgifter under ledigheten.

Fem i topp-listan: Vad tror du att du behöver göra på semestern?

1. Kolla jobbmejlen: 38 procent

2. Svara på jobbmejl: 33 procent

3. Utföra mindre arbetsuppgifter: 25 procent

4. Utföra större arbetsuppgifter: 6 procent

5. Förbereda jobbpresentationer: 5 procent

Som svar på frågan: ”Om du skulle gissa, hur sannolikt är det att du kommer behöva göra följande på din kommande sommarsemester? Procenttalen speglar dem som svarat ”mycket sannolikt” eller ”ganska sannolikt” på frågan.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…