Annons
Annons


Var fjärde svensk kan inte hålla sig från mobilen under filmen

Långt ifrån alla svenskar har fullt fokus när de tittar på film hemma. Hela 27 procent håller nämligen på med mobilen en eller flera gånger under filmen. Dessutom svarar var fjärde att de känner sig stressade när de tittar på film för att de samtidigt vill kolla sociala medier.


beautiful girl checking boyfriend's cell phone texting

 

Resultatet från en undersökning visar att mer än var fjärde svensk, 27 procent, kollar mobilen en eller flera gånger samtidigt som de tittar på film. Beteendet är vanligare hos unga och bland de svarande under 35 år håller hela 45 procent på med mobilen varje gång de ser på film. Skillnaderna är stora jämfört med åldersgruppen 45 till 65 år, där endast 16 procent kollar mobilen under filmens gång.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

En förklaring varför mobilskärmen lyser i filmmörkret är att svenskar vill hålla koll på vad som händer i sociala medier. Dock svarar var fjärde att deras behov att hålla sig uppdaterade gör att de känner sig stressade. Av dem så är det fyra procent som upplever att de alltid är stressade på grund av att de vill kolla sociala medier.

Undersökningen är genomförd under mars 2015 av undersökningsföretaget YouGov på uppdrag av SF Anytime. Antalet svarande är 1012 personer och resultatet är riksrepresentativt och statistiskt säkerställt.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…