Annons


Var med i vår novelltävling – tävla om 10.000 kr!


skriv en novell

Skriv en novell och tävla om 10.000 kronor!

Gillar du att skriva? Kanske har du byrålådorna fulla av alster, eller kanske är du en van novelltävlare? Vem du än är, är du välkommen att delta i Allas stora pristävling om den bästa långnovellen!

Varje vecka i Allas publicerar vi en långnovell på tre sidor i tidningen.

Annons

Novellerna är mycket uppskattade. De handlar alltid om relationer, men det är relationer av många skiftande slag. De kan vara roliga, rörande, tänkvärda och har ibland ett överraskande slut. Däremot publicerar vi aldrig science fiction-noveller eller berättelser förlagda till historisk tid och sådana tävlingsbidrag tackar vi alltså nej till.

Nu har du chansen att skriva en novell och skicka in den till oss. Längden måste vara mellan 12.000 och 13.000 tecken inklusive blanksteg.

I juryn sitter Gunilla Håkansson, chefredaktör på Allas, Lotta Gustavsson, fictionansvarig på Allas, Ingar Haellquist, kulturredaktör på Allas, samt Titti Holmquist, redaktör och fictionmedarbetare på Allas.

Vinnarnovellerna publiceras i Allas och vi förbehåller oss rätten att köpa in övriga bidrag till sedvanligt honorar.

1:a pris är 10.000:–

2:a pris är 5.000:–

3:e pris är 3.000:–

Så här gör du:

Skriv ditt namn, din adress och ditt telefonnummer på ett papper, lägg det i ett kuvert och klistra igen det. Utanpå kuvertet skriver du titeln på din novell. Samma titel måste också stå längst upp på ditt manus. Lägg sedan manus och kuvertet i ett annat kuvert. Vi vill nämligen inte veta vem författaren är när vi läser ett manus. Först när vi valt ut våra pristagare bryter vi namnkuverten.

Alla som älskar att skriva är välkomna att delta. Det spelar ingen roll om du har blivit publicerad tidigare eller bara skrivit för byrålådan. Novellen du skickar in får dock inte ha varit publicerad tidigare.

Skicka din novell till: Allas Novelltävling 2015, 209 71 Malmö, före den 15 mars 2015.

 


(89)
(0)Annons

 • Mina

  Hej!
  Finns det regel på att novellen måste vara på svenska? Kan man lämna in engelsk novell?

 • Allas redaktion

  Hej Mina! Tävlingen avslutades den 15 mars så det är tyvärr för sent att skicka in bidrag nu. Men novellerna måste vara skriva på svenska.

 • Jenny

  Hej! När Året Runt hade sin novelltävling gjorde de en liten sammanfattning av de noveller som kommit in (efter alla var lästa och vinnare utsedda). De skrev vilka trender de såg i novellerna i tema och miljö och vilka variationer som fanns, rent generellt. Det skulle vara roligt om ni gjorde något liknande, som en övergripande reflektion kring de noveller som kommit in.

 • Lotta

  Hej! Jag undrar bara om vinnaren är utsedd? Med vänlig hälsning, Lotta

 • Maria

  Hej, jag undrar om vinnaren kommer att meddelas före midsommar eller när kan annars besked tänkas komma?

 • Allas redaktion

  Ja, vinnarna är nyligen utsedda och kontaktade.

 • Allas redaktion

  Vinnarna utsågs i måndags den 15 juni och är kontaktade. De presenteras i tidningen i augusti

 • Allas redaktion

  Vi kommer att presentera vinnarna och deras noveller i tre nummer av Allas i augusti.

 • Marita

  Ser fram mot spännande läsning! Grattis till alla vinnare! Ska lusläsa och se om jag kan lära mig vad en bra novell behöver för ingredienser.

 • Mikaela

  Om man varken fått refuseringsbrev eller kontaktad som vinnare, ska man anta att ens novell försvann på vägen då? Skulle det vara fallet så hoppas jag att man i framtiden kommer kunna maila in sin novell så sådant undviks..

 • Suzy

  Hej! Samma undran som Mikaela nedan – men jag är mer hoppfull och tänker att ni nog snart hör av er och vill köpa novellen 😉

 • Allas redaktion

  Vi har fortfarande kvar en del noveller för eventuellt framtida köp.

 • Allas redaktion

  Vi har fortfarande kvar en del noveller för eventuellt framtida köp, men vi håller fortfarande på att returnera tävlingsbidragen.

 • Maria

  Hur länge har ni optionsrätt på de inskickade novellerna?

 • Mikaela

  Tack för svar! Då lever jag fortfarande på hoppet att ni gillat min novell (och att den kom fram till er) 🙂

 • Kina

  Jag har inte blivit kontaktad på något sätt, varken ja eller nej. Jag hoppas ni meddelar om ni är intresserad av att ha med den senare för annars vet jag ju inte om den ens kommit fram. Är ni inte intresserade så kanske man vill använda novellen på annat sätt.

 • Allas redaktion

  Fortfarande har vi kvar noveller för eventuellt framtida köp, men vi håller också på att returnera tävlingsbidragen. Det är semestertid så det kan ta lite tid innan du får besked.

 • Allas redaktion

  Vi håller på att läsa noveller för eventuellt framtida köp. Det kan ta lite tid då vi är mitt i semesterperioden här på Allas.

 • Allas redaktion

  Vi håller på att läsa noveller för eventuellt framtida köp. Det kan ta lite tid då vi är mitt i semesterperioden här på Allas. Alla som skickat in bidrag till tävlingen får svar.

 • Inte fått svar än

  Hej!

  Jag undrar också om hur länge ni har optionsrätt på novellen. Förstår att processen tar tid och det är semestertider, men hur länge är det rimligt att vänta på svar?

 • Allas redaktion

  Hej!
  Vi har en stor hög med noveller från tävlingen som vi vill köpa och publicera. Vi arbetar löpande med att köpa, skicka kontrakt, redigera, placera och publicera. Svårt att säga ett datum när alla novellerna är placerade, det kan ta tid, men vi jobbar på så fort vi kan. 🙂

 • Eva

  I vilket nummer av Allas kan man läsa vinnarnovellen?

 • Allas redaktion

  Hej Eva! De tre vinnarna presenterades nu i augusti, i nummer 33, 34 och 35.

 • Mirjam

  Snart ett halvår… och inte ett ljud!

 • Anna

  Hej! När ska alla ha fått svar, dvs ja eller nej om ni vill köpa novellen? Egentligen vet man ju inte ens om brevet med novellen kom fram…

 • Allas redaktion

  Hej Mirjam!
  Din text ligger då troligtvis i den stora hög på kanske 100 noveller som vi sparat på redaktionen för eventuellt inköp.
  Från och med i höst publicerar vi noveller från novelltävlingen så gott som varje vecka.
  Om vi vill köpa din novell kommer du att höra från oss. Men, ligger just din text i botten av högen kan det tyvärr dröja innan du får besked. Vi jobbar på så fort vi kan med det stora material som novelltävlingen innebär. Vi fick ca 700 bidrag och är glada för en så stor respons.

 • Allas redaktion

  Hej Anna!
  Vi har kvar en hög på kanske 100 noveller som vi sparat på redaktionen för eventuellt inköp.
  Från och med i höst publicerar vi noveller från novelltävlingen så gott som varje vecka.
  Om
  vi vill köpa din novell kommer du att höra från oss. Men, ligger just
  din text i botten av högen kan det tyvärr dröja innan du får besked. Vi
  jobbar på så fort vi kan med det stora material som novelltävlingen
  innebär. Vi fick ca 700 bidrag och är glada för en så stor respons.

 • Kristina

  Jag förstår att saker tar tid och att semestrar osv, kommit i vägen. Det har dock gått snart sju månader sen novellerna skulle in och jag tycker nog att man åtminstone kunde få ett ja eller nej. För mig ger det signaler om att ni inte tycker det är viktigt och då tycker ni inte heller att vi som skriver är viktiga. Vi kan ju vilja använda det vi skriver till något annat men stoppas då av att ni inte ”hinner” med. Hoppas ni hittar ett annat sätt i framtiden. Jag tycker inte det här är ok.

 • Allas redaktion

  Hej Kristina!
  Vi tycker att det är mycket viktigt och vi tycker att skribneterna är mycket viktiga, annars hade vi inte utlyst en tävling. Vi kan hålla med om att vi nog måste hitta ett annat sätt att hantera materialet i framtiden. Vi har fått ett gensvar utöver det vanliga och hade inte förväntat oss denna stora mängd manus. Men vi är givetvis glada för att så många vill skriva. Hanteringen av manus som vi vill köpa in sker ovanpå det vanliga löpande arbetet, därför tar det tid. Vi beklagar detta. Vi publicerar nu en långnovell från tävlingen så gott som varje vecka och kommer att göra det under en lång tid framöver. Men vi förstår att just väntan på besked kan kännas frustrerande och lång.

 • Anna

  Hej!
  Har fortfarande inte hört något. Hur länge har ni optionsrätt på inskickade noveller? Jag vill kunna använda novellen till annat om ni inte vill köpa den.

 • Allas redaktion

  Hej, Vi köper fortfarande noveller från novelltävlingen. Har du frågor angående just din novell, maila [email protected], så ska vi hjälpa dig.


Annons

Laddar nästa sida…