Annons
Annons


Var tionde kvinna tappar mobilen i toaletten


Kvinnor multitaskar som aldrig förr. Det vill säga gör flera saker samtidigt. Detta leder bland annat till att var tionde kvinna tappar mobilen i toaletten. Det här visar en dansk undersökning som avslöjar kvinnors digitala vanor.

Annons

Bara fyra av tio kvinnor använder headset under en vecka och det går ut över mobilen. Den tappas i toaletten, i handfatet eller under cykelturen. Över 80 % har andra saker för händerna när de talar i telefonen. Vanligast är då att man klämmer fast den mot kinden.

Danska headsettillverkaren Jabra har tillsammans med sajten Elektronista frågat 800 kvinnor om deras relation till mobilen.

Hela 73 % svarar att mobilen är deras viktigaste vardagspryl. De använder den i arbetet, för kontakter med nära och kära samt för underhållning. Datorn är bara viktig för 18 % och 8 % säger att surfplattan är viktigast.

72 % städar medan de talar och lyssnar på musik. 30 % sminkar sig och mer än var tredje kvinna tar med sig mobilen på toaletten. Och så går det som det går ibland.

Undersökningen visar att var tionde kvinna tappat mobilen i toaletten, 16 % har tappat den i ett handfat, 20 % har tappat den på cykeltur och hela 66 % har tappat mobilen när de haft för många saker i händerna samtidigt. Och hela 96 % missar samtal för att mobilen ligger i handväskan.

Nu väntar vi bara på undersökningen om hur männen hanterar sina mobiler.

 

 

 

 


(20)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…