Annons
Annons


Var tionde singelpappa är ensam i jul


Nya siffror från nätdejtingsajten Match.coms årliga undersökning visar att majoriteten av singlarna älskar julen – 36 procent anser att det är årets favorithögtid.

Annons

Under ytan döljer sig dock andra känslor, var femte singel anger att de håller skenet uppe för omgivningens skull och en del föredrar att fira julen ensam eller på annan ort.

Värsta för singelmän
Svenska singelmän anser julen vara den värsta högtiden på året och var tionde singelman firar i ensamhet. Singelkvinnor är inte alls ensamma i samma utsträckning då 30 procent firar med både familj och barn.

Var femte singelman tycker att julen är den värsta högtiden på året, vännerna har sina partners och omvärlden ställer för stora krav att det ska vara en glad tidpunkt. Männen har det tuffare att hålla fasaden uppe och 6 procent instämmer i påståendet att man helst håller sig för sig själv i juletid.

Barnen firar oftaremed mamma än med pappa
Ensamstående mammor firar jul tillsammans med vänner och familj i större utsträckning än männen, 76 procent av kvinnorna firar med närstående medan bara 61 procent av singelpapporna firar tillsammans med sin familj. Endast fyra procent av singelmammorna firar jul ensam samtidigt som var tionde singelpappa firar jul i sin ensamhet.

Så firar singlarna jul i år:

Singelman
1. Med min familj (utan barn) 33%
2. Med mina barn och min familj 20%
3. Med mina barn 15%
4. Med vänner och familj 9%
5. Ensam 9%

Singelkvinnan
1. Med mina barn och min familj 30%
2. Med min familj (utan barn) 25%
3. Med mina barn 22%
4. Med vänner och familj 6%5. Ensam5%

Så firar singelföräldrarna jul i år:

Singelpappa
1. Med mina barn och min familj 35%
2. Med mina barn 26%
3. Ensam 10%
4. Med min familj (utan barn) 8%
5. Med vänner och familj 6%

Singelmamman
1. Med mina barn och min familj 44%
2. Med mina barn 32%
3. Med vänner och familj 5%
4. Med min familj (utan barn) 5%
5. Ensam 4%

Fakta om undersökningen:

Undersökningen genomfördes elektroniskt under december 2012 bland cirka 1800 registrerade medlemmar på Match.com, en av Sveriges största nätdejtingsajter. Urvalet är representativt med en jämn fördelning mellan män och kvinnor.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…