Annons
Annons


Var tredje kan tänka sig att låna till julklappar


Drygt en tredjedel av de som visat intresse för konsumtionslån kan tänka sig att låna till julklappar. Ungefär lika många, 34 procent, planerar att spendera över 3000 kronor på julklappar.

Annons

Alltfler konsumenter tar konsumtionslån, enligt SCB är tillväxttakten på årsbasis för närvarande 5,4 procent. Den estländska banken BIGBANK etablerade sig på den svenska marknaden för konsumtionslån i början av 2012 och har haft en stark tillväxt det första året.

Gilla Allas.se på Facebook

Tillfällig lösning
BIGBANK har nu genomfört en studie bland potentiella låntagare och där svarar 36 procent att de kan tänka sig att låna till julklappar.

– Många svenskar ser lån som en tillfällig lösning. Kanske var det ändå många som drog en lättnadens suck när det var hörlurar och inte smartphones som utsågs till årets julklapp, säger Vilma Kesküla, Sverigechef på BIGBANK.

Fler ansökningar inför julen
Undersökningen visar ändå att var tredje person spenderar mer än 3000 kronor på julklappar och var tionde lägger mer än 5000 kronor.

– Vi ser en ökad aktivitet i ansökningar inför jul, oavsett finanskris och lågkonjunktur så är julen en högtid med stora förväntningar, säger Vilma Kesküla.

Undersökningen gjordes av BIGBANK i november 2012 och besvarades av 667 personer som besökt BIGBANKS eller någon av dess samarbetspartners sida på Internet.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…