Annons
Annons


Var tredje svensk har haft en romans på solsemestern

Vackra sandstränder och bar hud. På solsemestern är det enkelt att komma i romantisk stämning.


romans på semestern

I en undersökning svarar en tredjedel av svenskarna att det gärna får säga klick med någon på en kommande resa. Lika många uppger också att de någon gång har upplevt en romans med en ny person på en solig destination, dock har de flesta romanser dött ut så fort semestern är över.

Annons

I undersökningen från online-resebyrån eBeach.se svarar hela 32 procent av svenskarna att de har upplevt en romans med någon de träffat på solsemestern, varav en av tio uppger att det har hänt flera gånger.

Gilla Allas.se på Facebook

Flitigaste semesterflörtarna är tveklöst männen. Bland dem är det 36 procent som har haft en romans på ett soligt resmål jämfört med 31 procent av kvinnorna. Bland de personer som inte haft någon reseromans är det betydligt fler män än kvinnor som önskar att romantiken hade blomstrat på resan. Det svarar 22 procent av männen och bara 13 procent av kvinnorna.

Männen är också betydligt mer hoppfulla inför att hitta kärleken när de åker iväg till varmare breddgrader. Inte långt ifrån hälften av dem, 43 procent hoppas på en romans under solsemestern, varav 14 procent anser att det skulle förhöja hela reseupplevelsen. Detta kan jämföras med kvinnornas inställning där endast 26 procent hoppas på romantik och så få som 6 procent anser att detta skulle göra hela resan bättre.

Underbart är kort

Samtidigt verkar underbart vara kort när det gäller semesterkärlek. Bland de svenskar som har upplevts en romans på solsemestern svarar endast 4 procent att de fortfarande är tillsammans med personen som det hettade till med lite extra på resan. Färre än var tionde person, 8 procent, uppger också att relationen endast höll ett tag efter att man träffades på resan. Det vanligaste är istället att kontakten med sommarromansen upphör direkt efter att man kliver av flygplanet på svensk mark. Detta har närmare en fjärdedel varit med om.

Undersökningen är beställd av eBeach och genomförd av undersökningsföretaget Atomik Research under maj 2014. Undersökningen har 1005 respondenter och är statistiskt säkerställd på riksnivå.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…