Annons
Annons


Varannan firar med en present till sig själv


Köp presenten själv så får du vad du vill ha.

Varannan svensk har handlat en födelsedagspresent till sig själv, och 27 procent lägger mer pengar på presenter till sig själv än på andra. Det visar en ny undersökning.

Trenden med så kallad self-gifting har tagit rejäl fart i USA; och nu medger även svenskarna sin fäbless för att skämma bort sig själva med presenter.

Annons

Tar saken i egna händer
Inte alla håller med om att det är roligare att ge än att få – och när födelsedagsklapparna inte innehåller det vi önskat oss räds vi inte att ta saken i egna händer. Varannan svensk har handlat en födelsedagspresent till sig själv och 28 procent uppger att det är roligare att få presenter än att ge dem.

Gilla Allas.se på Facebook

– Jag tror att self-gifting-trenden startade på allvar inför fjolårets jul då många butiker slogs om konsumenterna med galna erbjudanden. Vi kan fortfarande se att konsumenten unnar sig lite extra när vi kör en viss kampanj eller ett erbjudande på sajten, säger Fredrik Norberg, marknadschef på e-handelsföretaget Fyndiq.

Fler kvinnor än män
Undersökningen visar också att fler kvinnor än män unnar sig själv presenter. Däremot köper männen dyrare produkter till sig själva – och lägger mindre på presenter till andra än vad kvinnorna gör.

Om undersökningen
Undersökningen har genomförts av marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 31 januari – 6 februari har sammanlagt 1523 CAWI-intervjuer genomförts med kvinnor och män i åldern 18-65 år, ett representativt urval sett till kön, ålder och region

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…