Annons
Annons


Varannan slarvar med solskydd på vintersemestern

Under vinterhalvåret väljer många att åka dit solen skiner. Men varannan svensk glömmer att smörja in sig. Det är extra farligt så här års när vår hud inte är van vid solljus.


Kvinna med solkräm.

Under vinterhalvåret glömmer många svenskar att smörja in sig utomlands.

Årets första vintermånader har bjudit på mycket regn och många grå dagar. Bleka och soltörstande svenskar börjar nu därför att resa söderut i jakt på solen. En dålig kombination, om man inte är en flitig användare av solkräm på resan, vill säga.

Annons

En ny undersökning från online-resebyrån eBeach visar att varannan svensk slarvar med solkrämen. Framförallt är det männen som säger nej till att skydda sig mot strålarna – hela 55 procent svarar att de bara ibland, sällan eller aldrig använder solkräm.

Farliga strålar

Kvinnor är i högre utsträckning bättre på att smörja in sig, närmare 6 av 10 gör det alltid medan motsvarande siffra bland männen enbart är 39 procent. Var tionde man uppger dessutom att han aldrig använder solkräm på semestern.

– Svenskfavoriter såsom Kanarieöarna och Florida erbjuder temperaturer på över 25 grader under vinterhalvåret. Under den här tiden ser svenskarna knappt solen, så deras hud är extra mottaglig för de farliga UV-strålarna. Vi råder därför alla resenärer att smörja in sig ordentligt innan de lägger sig på solstolen, säger Oliver Garner, Internationell chef för eBeach.

Från undersökningen:

Använder du solkräm (med SPF) när du är på solsemester?

Total Man Kvinna
Ja, alltid 50 % 39 % 58 %
Ibland 27 % 29 % 25 %
Sällan 11 % 16 % 7 %
Aldrig 6 % 10 % 4 %
Vet ej 6 % 7 % 5 %

 

Läs också: Appen som hjälper dig hålla koll på solbrännan!

Fotnot: Undersökningen är beställd av eBeach och genomförd av undersökningsföretaget Atomik Research. Undersökningen genomfördes 2014, har 1005 respondenter och är statistisk säkerställd på riksnivå.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…