Annons


Varannan svensk låter flygpriset bestämma resmålet


Det finns mycket att ta ställning till när det kommer till planering av utlandsresan. Resmålets klimat, sevärdheter, kultur – och inte minst flygbiljettens prislapp. En undersökning från resesöksajten Skyscanner visar att nästan hälften av svenskarna, 47 procent, i stor eller mycket stor utsträckning låter biljettpriset påverka valet av semesterresmål.

Annons

Sommaren har sedan länge övergått till höst och många svenskar har redan börjat titta på resmål inför utlandsresan i vinter. En undersökning från Skyscanner, som är den ledande sajten för att jämföra priser på resor i Europa, visar dock att priset på flygbiljetten har stor inverkan på vilket resmål svenskarna i slutändan väljer.

Nästan var femte svensk, 19 procent, svarar att de i mycket stor utsträckning låter flygbiljettspriset påverka valet av resmål inför en utlandsresa. 28 procent uppger att priset påverkar i stor utsträckning. Endast var tionde svensk uppger att de helt och hållet bortser från priset på flygbiljetten när resmålet ska fastställas.

Mer än sex av tio svenskar, 62 procent, uppger också att de brukar använda sig av en prisjämförelsesajt för att undersöka flygbiljettpriserna innan de bokar semesterresan. Hela 25 procent uppger att de alltid kollar priserna på en jämförelsesajt innan bokning.

– Vi ser en tydlig trend att allt fler svenskar rutinmässigt går in på en prisjämförelsesajt innan de bokar utlandsresan. Det hänger troligtvis ihop med att så många också låter flygbiljettpriset spela en avgörande roll i valet av resmål. Ju billigare flygbiljett desto mer kan man lägga på exempelvis hotellet, maten eller shoppingen under resan, säger Annica Jansson, Nordenchef på Skyscanner.

 


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…