Annons
Annons


Värdesäkra med våtrumsintyg


våtrumsintyg

Grunden för våtrumsintyget är den våtrumsanmälan som GVK-företaget gör när jobbet påbörjas.

Säg”badrumsrenovering” och de flesta ser scener ur Fuskbyggarna framför sig. Tätskikt, golvbrunn, fall och rör – det finns många kritiska punkter i ett badrum där det kan gå snett.

För att sova gott om natten och bli populär hos försäkringsbolaget, bostadsrättsföreningen och framtida köpare av din bostad gäller det att välja rätt hantverkare. Ett GVK-auktoriserat företag lämnar alltid våtrumsintyg till beställaren efter avslutat jobb.

Annons

Våtrumsintyget visar att installationen är fackmässigt utförd och följer gällande branschregler. Det är en värdehandling som du ska spara. Vid en eventuell bostadsaffär har du värdesäkrat badrummet och visar köparen att installationen lever upp till branschens regler. Det betyder att du slipper dyra efterräkningar för så kallade dolda fel. Bostadsrättsföreningar kräver också ofta intyg på att ett behörigt företag utfört arbetet om medlemmen själv renoverar badrummet. Hos försäkringsbolaget innebär ett våtrumsintyg att du får de mest förmånliga villkoren.

Peter Bratt, anställd på Länsförsäkringar och en av Svensk Försäkrings representanter i GVKs styrelse, blir ofta tillfrågad om vad man ska tänka på vid renovering av badrummet. Han menar att den som gör jobbet ska ha aktuell våtrumskompetens och följa branschens regler och monteringsanvisningar;

– Anlita bara auktoriserade entreprenörer som kan lämna ett kvalitetsintyg på jobbet. Du ska aldrig betala fakturan förrän du har fått våtrumsintyget.

Ett våtrumsintyg visar att arbetet utförts fackmässigt enligt gällande branschregler. Det innehåller också uppgifter om entreprenören, tidpunkt när arbetet utförts och vilka material som använts. Om kunden väljer en annan lösning än branschreglerna föreskriver anges detta. Våtrumsintyget är därför också en värdehandling för entreprenören.


(4)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…