Annons
Annons


Vårdgården – ny svensk serie i SVT

SVT:s nya serie utspelar sig på Vårdgården, ett sjukhus som ägs av familjen Leijon. I rollerna ser vi bland annat Loa Falkman och Jonas Malmsjö.


Vårdgården. Foto: Johan Paulin /SVT

Vårdgården. Foto: Johan Paulin/SVT

Privatsjukhuset Vårdgården styrs med järnhand och snålhet av familjen Leijons patriark Douglas. Efter en tid utomlands är han tillbaka på sjukhuset med sin nya, unga hustru Melize, som han genast utser till ny VD.

Annons

Sjukhuset ska förnyas under parollerna ”Familj” och ”Mångfald”, något som inte kommer helt naturligt för den inskränkta familjen Leijon.

Douglas dotter Erika som skött sjukhuset under pappas frånvaro ser sig plötsligt nerpetad från tronen. Hennes egoistiske bror Erik är mest bekymrad över att hans förmåner och privilegier ska försvinna. Till sin fasa upptäcker han att han håller på att förälska sig i pappas nya fru.

Gilla Allas.se på Facebook

Erikas och Eriks tafatte halvbror Svante får plötsligt nya ansvarsfulla uppgifter på sjukhuset. Något som varken hans kompetens eller självförtroende räcker till för.

Chefssköterskan Amina välkomnar förändringarna. Hon har åsikter om allt, särskilt när det gäller övriga personalens privatliv. Hennes goda råd till kollegorna leder oftast till smärre katastrofer.

Vem är vem på Vårdgården?

Douglas Leijon – Loa Falkman
Grundare och delägare av Reginahemmet. Har alltid rört sig i de lite finare kretsarna och har därför en inskränkt verklighetsuppfattning även om han försöker vara så öppensinnad han kan. Har uppfostrat sina äldsta barn Erika och Erik efter devisen ”känslor är en svaghet” och dövar det dåliga samvetet genom att skämma bort yngste sonen Svante.

Douglas är auktoritär och bestämd, men med nya frun Melize blir han snarare undergiven. Hon får honom att vilja bli en bättre människa, men det är svårt att lära gamla hundar sitta – något som han gör allt för att mörka för Melize.

Erika Leijon – Thérèse Andersson-Lewis
Avdelningschef och förbisett mellanbarn till Douglas. Högpresterande, noggrann arbetsnarkoman som hyllar ordning och struktur. Tar alltid på sig andras jobb – hon gör ju det ändå bättre och effektivare än alla andra. Något som brodern Erik skamlöst utnyttjar.

Eftersom jobbet är prio ett har hon försummat fritid, äktenskap och vänner. Hon har inte en aning om hur man umgås med människor utanför sjukhusets väggar. Men hon ska ta tag i den saken, nu när pappas nya fru tar över styret över sjukhuset.

Erik Leijon – Jonas Malmsjö
Kirurg och äldsta barnet. Begåvad och extremt tävlingsinriktad. Vill bli älskad av alla och ser sig själv som en kvinnotjusare av högsta rang. För honom är det en självklarhet att han som stjärnkirurg ska ha förmåner – flott kontor, sportbil och solarium – allt på sjukhusets bekostnad.

Sjukhusets nya inriktning blir ett allvarligt hot mot hans bekväma liv. När pappas nya fru Melize dyker upp inser han till sin fasa att han blir kär! En känsla han aldrig upplevt tidigare, förutom när han tittat sig själv i spegeln.

Melize Leijon – Bahar Pars
Douglas nya fru och nyutnämnd VD för sjukhuset. Intelligent och företagsam med ett förflutet inom reklambranschen, men ibland lite för naiv för sitt eget bästa.

Vill alltid göra gott och har en övernaturlig förmåga att charma folk. Tolerant och öppen mot alla och vill förändra sjukhuset i samma riktning. Något som rimmar illa med resten av familjen Leijon. Men nu är hon en del av familjen och vill få deras godkännande, samtidigt som hon måste vara bestämd mot dem eftersom hon är deras nya chef.

Svante Leijon – Tomas Åhnstrand
AT-läkare och sladdbarn. Har vuxit upp med sin mamma, företagsledaren Angelica LeComte, som dumpade honom hos Douglas när han fyllde 18 år. Svante blev glad över sin nya stora familj, men får ständigt kämpa för syskonens bekräftelse. Tjänstgör mest som storebror Eriks hjälpreda.

Svante ett stort hjärta och bryr sig om patienterna, men har extremt låg stresströskel, är livrädd för blod och har världens sämsta simultanförmåga. Vill egentligen hellre vara frisör men vågar inte göra pappa Douglas besviken.

Amina Chamon – Amina Al Fakir
Chefssköterska och personalchef. Har arbetat på sjukhuset i några år och anser sig vara en del av familjen Leijon. Har vuxit upp i kollektiv med fri uppfostran där allt var tillåtet. Hon ses som rejält spirituell-flummig och blandar religioner och filosofier efter eget huvud.

Amina anser att livet ska levas utifrån det som får själen att må bra. Hon är frispråkig och fullkomligt ohämmad. Talar öppet om allt, även med dem som inte vill höra. Amina är impulsiv och tvekar inte att ta konflikter. Hon tar sig alltid tid att prata med patienterna. Har en kuslig förmåga att dyka upp när man minst anar det.

Bob Lundin – Fredrik Hallgren
Allmänläkare och Erikas make. En oerhörd pedant och besserwisser. Gör allt för att vara frun Erika till lags och försöker tappert vara den ”coola” pappan till tonårsdottern Bea. Noggrann men onödigt komplicerad och använder gärna krångligt fackspråk som gör patienterna fullkomligt förvirrade.

Anser att han borde få större ansvar på sjukhuset. Självutnämnd facklig representant men ingen tar honom på större allvar. Nu när sjukhuset genomgår förändringar smörar han för Douglas och Melize så mycket han kan för att trygga sin plats.

Bea Lundin Leijon – Amalia Holm
Receptionist och dotter till Erika och Bob. Har ett stort bekräftelsebehov som hon får utlopp för genom ständiga statusuppdateringar i sociala medier och bloggar. Tar inte sitt jobb på särskilt stort allvar utan sitter mest med näsan i mobilen.

Bea försöker ständigt hitta sig själv genom ständigt nya stilar. Lyckas omedvetet starta konflikter genom att ständigt säga vad hon tänker och avslöja hemligheter till fel personer. På det sättet får hon alltid saker och ting att hända på sjukhuset.

Vårdgården: Premiär måndag 11 april kl 21.00 i SVT 1 (del 1 av 8)


(5)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…