Annons
Annons


Våren börjar i fönstret

Nu är våren på väg! Hasseln har börjat blomma, fåglarna kvittrar och ljuset blir starkare dag för dag. Ta till dig tipsen och förstärk vårkänslan inne med säsongens krukväxter.


Mårbackapelargoner

Vackra mårbackapelargoner bakom skira spetsgardiner. Foto: Blomsterfrämjandet

Vårblommor

En trave böcker med en krukväxt på topp. Variera höjden på växterna så blir det mer effektfullt. Här jordviva, rumsazalea och engelsk pelargon.

Fönsterbrädan är en perfekt plats att exponera krukväxterna på eftersom ljuset är bra vilket gör att blomningen varar länge. Det finns många olika sätt att arrangera krukväxter på i fönsterbrädan.

  • Klassiska terrakottakrukor eller vita porslinskrukor ger både harmoni och lugn. Traditionella mormorspelargoner som ’Mårbacka’ i kombination med vita gardiner är härligt romantiskt och tidlöst.
    Annons

    Två eller flera krukväxter av samma sort skapas ett vilsamt intryck.

  • Ett extra bord framför fönstret ger ytterligare en nivå och bidrar samtidigt till att gömma elementet. I ett litet växthus lyfts krukväxterna fram på ett nytt och snyggt sätt. Välj säsongens växter som begonia, engelsk pelargon och saintpaulia.
  • Många gånger lever de gröna krukväxterna längst. För att få lite färgglad placeras en glatt blommande krukväxt i allt det gröna. Använd samma typ av krukor så hålls stilen samlad.
  • Skapa variation på höjden! Genom att placera en glasskiva på två cylindervaser av glas fås ett transparent bord som skapar höjd till exponeringen. På glasskivan passar fönster- och jordvivor i härliga färger i virkade krukor. Under glasskivan har charmiga våreldar och en saintpaulia placerats. Blandningen av krukor i turkos, silver och vitt ger fönstret en personlig och vårlik stil. Krukor på fot och krukor som placerats på kakfat är ytterligare alternativ för att skapa rymd.

(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…