Annons
Annons


Så ska det dofta i vår!


Chanel No5 - klassiker från som bland annat burits av Marilyn Monroe. Här eau de parfum-versionen som finns från ca 890  kr.

Chanel No5 – klassiker från som bland annat burits av Marilyn Monroe. Här eau de parfum-versionen som finns från ca 890 kr.

”Just a few drops of Chanel No5”, säger Marilyn Monroe när hon på 50-talet får frågan vad hon har på sig när hon går till sängs.
Redan då kunde man kalla en av världens mest kända dofter en riktigt klassiker. Denna blommiga komposition lanserades av Coco Chanel 1921. Siffran 5 sägs stå för det femte doftprovet som parfymens skapare Ernest Beaux presenterade för henne. Det här var den första parfymen som förutom naturliga ingredienser innehöll aldehyder, alltså syntetiska doftämnen. Nytt för tiden var också att detta var en komposition där ingen enskild ingrediens dominerade. Det var inte en parfym som bara doftade som en enda blomma.
En härlig klassiker är också själva flaskan med de rena linjerna.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Det finns fler dofter än Chanel No5 som gått till historien. I veckans nummer av Allas (17) bjuder vi på ett stycke parfymhistoria och tipsar dessutom om vårens nya spännade dofter. Tidningen finns i butik den 16 april.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…