Annons


Varför är matjessillarna så olika?


matjessill

Jag undrar varför matjessill kan vara så olika beroende på vilket märke man väljer. En del har hårt och fast fiskkött, vilket jag gillar, medan andra är helt mjuka. Smaken är relativt lika men konsistensen kan vara bedrövligt dålig.
Yngve G

Annons

 

Matjessillens konsistens beror på flera saker. Främst handlar det om två olika tekniker när man gör den här typen av inläggning.

Den klassiska metoden är när den färska hela sillen rundkryddas och lagras i tunna med maginnehåll och allt. Den fileas efter lagring och ger en mjukare färdig matjessill.

Gilla Allas.se på Facebook

En fastare konsistens får man däremot genom att den fileas direkt efter fångst och sedan kryddas och lagras i tunnor.

Köp alltså färskfilead matjessill för att få den fasta konsistensen. Ett bra tips är att läsa på burken vilken metod som använts.

Läs mer här:

Silltårta till midsommar

Glad midsommar: Sagolik silltallrik!


(0)
(0)




Här finns ALLT du behöver till din matlagning!
Annons


Annons

Laddar nästa sida…