Annons


Olika sorters matjessill

Matjessill kan vara väldigt olika beroende på vilket märke man väljer.


Matjessill med potatis, ägg och gräddfil.

Konsistens på matjessill:

Fråga:
Jag undrar varför matjessill kan vara så olika beroende på vilket märke man väljer. En del har hårt och fast fiskkött, vilket jag gillar, medan andra är helt mjuka. Smaken är relativt lika men konsistensen kan vara bedrövligt dålig.

Annons

Svar:
Matjessillens konsistens beror på flera saker. Främst handlar det om två olika tekniker när man gör den här typen av inläggning.

Gilla Allas.se på Facebook

Den klassiska metoden är när den färska hela sillen rundkryddas och lagras i tunna med maginnehåll och allt. Den fileas efter lagring och ger en mjukare färdig matjessill.

En fastare konsistens får man däremot genom att den fileas direkt efter fångst och sedan kryddas och lagras i tunnor.

Köp alltså färskfilead matjessill för att få den fasta konsistensen. Ett bra tips är att läsa på burken vilken metod som använts.

Läs också: Årets matjessilltest

Läs också: Recept: Silltårta med matjessill

Läs också: Hur länge håller sill och hur länge kan man spara den?


(0)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…