Annons
Annons


Så undviker du rinniga bärpajer!

Tipsen som gör din bärpaj extra fantastisk!


smulpaj

Jag bakade en blåbärspaj där fyllningen blev alldeles rinnig. Var bären för blöta eller berodde det på att jag använde frysta bär?

Madde

Blåbär är saftiga bär som vätskar vid upphettning. Innehållet av vätska kan variera år från år beroende på om sommaren varit regnrik. Frysningen kan ha viss betydelse eftersom cellsprängning sker i bären, vilket gör att de sjunker ihop och avger mycket vätska. För att komma runt problemet kan man tillsätta lite potatismjöl i sockret innan det strös över bären. Potatismjölet binder vätskan och ger bären en bättre konsistens. Ungefär 1 msk potatismjöl och 1/2 dl socker är lagom till 1/2–1 liter blåbär. Man kan också använda ströbröd i botten på pajformen för att suga upp vätskan, men personligen föredrar jag potatismjöl i sockret.

Annons

Allas matredaktör Elisabeth Ekstrand Hemmingson

Köp formar genom oss till specialpris!

Läs mer här!

LÄS OCKSÅ


(28)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…