Annons
Annons


Varför blev degen kladdig?


kakdeg

Jag frös in en kakdeg för jag hann inte baka ut den. När jag sedan skulle baka ut den var den alldeles kladdig och gick inte att kavla ut. Jag har läst att det ska gå bra att frysa in kakdegar. Vad har gått fel?
Ann-Marie

Annons

Elisabeth svarar:
Man brukar inte rekommendera att frysa kakdegar som ska kavlas. Dessvärre brukar degen bli kladdig och mycket svår att hantera. Det krävs helt enkelt mer mjöl för utkavlingen som resulterar i att kakorna blir hårda och knalliga.

När man pratar om att frysa kakdegar avses den typ av kakor som ska skivas. Det är praktiskt att först forma degen till lagom tjocka rullar, linda in dem i plastfilm och stoppa i en plastpåse i frysen. Sedan är lätt att skiva dem halvtinade och grädda enligt receptet. Tänk bara på att du kan få lägga till någon extra minut till gräddningstiden.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…