Annons
Annons


Varför blev struvorna mjuka?


Jag har bakat struvor och döm om min förvåning när de blev mjuka dagen därpå. Vad kan det bero på?

Elsa i Skåne

 

Elisabeth svarar:

Först vill jag ge ett råd om hur du ska få struvorna knapriga igen:

Annons

Lägg struvorna på ett galler i ugnen i 125° en stund. Ha ugnsluckan på glänt. Jag kan tyvärr inte ge någon tid, utan prova dig fram. Passa så att de inte bränns!

Fettets temperatur är viktig när man friterar struvor. Den bör ligga på 180°, använd en hushållstermometer. För låg fettemperatur gör struvorna tunga, eftersom själva smeten suger upp mer fett. Då kan de säkert även kännas mjuka.

Om struvan inte är helt färdiggräddad kan den också bli mjuk.

Låt alltid den nyfriterade struvan rinna av väl på dubbelt hushållspapper innan den doppas i socker.

Lägg inte struvorna i burk direkt. De bör förvaras svalt, torrt och luftigt. De kan även frysas och håller då 2–3 månader.

Vid mycket hög luftfuktighet kan säkert struvorna bli mjuka. I synnerhet i kombination med att de är friterade i för låg temperatur.

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…