Annons
Annons


Varför blir saffransbullarna frostiga?


 

saffransbullar

Jag brukar baka många lussekatter på en gång och frysa in så att jag har från första advent och fram till jul. Varför blir bullarna lite frostiga och blöta trots att jag använder fryspåsar?

Annons

Bullmamma

 

Elisabeth svarar:

Kontrollera först så att frysen håller –18° eller lägre. Det är viktigt att bullarna får kallna ordentligt, helst under bakduk, innan de förpackas och fryses. Annars kan det i påsen bildas kondens som smälter när brödet tinas.

Gilla Allas.se på Facebook

Använd fryspåsar av god kvalitet, sug ur luften och förslut dem väl.

Ett annat tips är att inte frysa för många bullar i samma påse. Varje gång bullar tas ur påsen är det risk att det bildas lite frost.

Lussekatterna kan även frysas in i lagom stora, täta burkar som förslutes väl. Det brukar också fungera bra och man undviker frost.

Det kanske allra viktigaste är att tina bullarna luftigt i en korg eller på ett fat och täcka med bakduk om de ska tinas i rumstemperatur. Tinas de i mikro eller ugn slipper du också frosten och den blöta ytan.

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…