Annons


Varför bränner såsen alltid vid?


vit-sas

 

När jag gör vit sås bränner den alltid fast trots att jag har en bra kastrull. Jag blandar såsen med en visp när den värms upp och brukar tillsätta ost i slutet om den ska vara till lasagne, men det hjälper inte. Hur ska jag göra?
Anne

Annons

Vit sås baserad på mjölk har en tendens att fastna i botten, men det går att undvika om man tar det försiktigt. Det viktigaste är att inte ha för kraftig värme på plattan. Det räcker om såsen sjuder försiktigt, den ska inte stormkoka för då är värmen alldeles för hög på plattan. Dessutom bör du helst använda en kastrull med beläggning av teflon eller liknande, för att undvika att det fastnar i bottnen. Passa och rör under hela koktiden 3–5 min, med en slev, gaffel eller visp av plast eller trä. Det är bra att tillsätta osten på slutet som du gör, så att den bara får smälta i såsen.

Gilla Allas.se på Facebook

 


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…