Annons
Annons


Varför fastnar mandelmusslorna i formarna?


Cookie dough

Jag bakar mandelmusslor efter min mormors recept som är mycket gammalt. Tyvärr har jag svårt att få kakorna ur formarna och de går lätt sönder. Vad gör jag för fel?

Ingrid

 

Elisabeth svarar:

Annons

Receptet du bifogade är nästan identiskt med receptet Birgits mandelmusslor från ”Sju sorters kakor”, Ica bokförlag. Det fungerar bra, så ditt bekymmer med att kakorna fastnar kommer snarare från själva bakningen.

Knepet är att smörja formarna riktigt noga. Använd mjukt matfett och smörj med en brödpensel. Det räcker att degen får vila någon timme i kylen innan den bakas, men det fungerar även att ha den i kyl över natten.

Du kan även prova att sänka temperaturen till 200°, som man oftast rekommenderar till den här typen av kaka. Placera plåten mitt i ugnen och grädda ca 8 min.

Stjälp upp kakorna ganska så direkt efter gräddningen, så kommer de säkert att lossna hela.

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…