Annons
Annons


Varför fungerar inte stevia vid bakning?


Stevia

Min erfarenhet av att använda stevia i stället för socker till exempelvis rulltårtor eller tårtbottnar är att resultatet blir väldigt hårt. Jag tycker inte heller att degen till bullar jäser som den ska. Fungerar det att använda stevia till att göra godis?
Merja

Annons

Stevia är en sötningsprodukt som finns i många skepnader. Därför gäller det att ha ett recept som är anpassat för den produkt som ska användas. Det finns till exempel koncentrat där bara något kryddmått stevia används i degen. Ica har en annan produkt, stevia strö, som ersätter hela sockermängden i ett recept. Dansukker gör en produkt med hälften stevia och hälften strösocker.

Gilla Allas.se på Facebook

Jag föreslår att du kontaktar tillverkaren, adress brukar finnas på förpackningen. Eller sök efter anpassade recept för sötningsmedlet stevia, antingen i kokböcker eller på nätet.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…