Annons
Annons


Varför spricker sockerkakan?


Avlång sockerkaka med mandelspån.

Jag undrar vad det beror på att min sockerkaka alltid jäser upp på mitten och det blir en spricka i den. Det är inget fel på smaken, men utseendet är ju inte så kul.
Emma
Jag misstänker att du har lite för varmt i ugnen vid gräddningen. Då bildas en stelnad yta på smeten innan bakpulvrets process kommit i gång ordentligt. Under gräddningens gång bildas en topp som ibland liknar en riktig vulkan.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Vanlig sockerkaka brukar gräddas på nedre falsen i ca 175°. Kontrollera temperaturen i din ugn med en ugnstermometer.

Ytterligare en orsak kan vara att man blandar bakpulver och mjöl lite för dåligt. Då blir det lätt en ojämn gräddning av smeten.

Läs också:

Baka luftig sockerkaka med vit choklad

Istället för ströbröd

Sockerkaka med topping

 

LÄS OCKSÅ


(2)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…