Annons
Annons


Varför vill han inte ha sex?

En läsare hörde av sig till vår expert eftersom hennes sambo inte vill ha sex så ofta och hon vill inte tvinga sig på honom.


sexliv

Fråga:
Hjälp! Min sambo har väldigt svag sexlust. Han vill bara ligga någon gång per månad. När vi väl gör det är det riktigt bra och vi säger att ”det här måste vi göra oftare” men så sker det inte mycket mer i alla fall.
Han tar inga initiativ och jag vill inte pressa honom eller tvinga mig på honom. Men vad ska jag göra för att få till det lite oftare, för det är vad jag skulle önska. I övrigt har vi inga direkt olösta konflikter.
C-L

Annons

Svar:
Bra att du tar tag i detta innan det blir ett relationsproblem, för olika sexlust kan skapa obalans i de bästa förhållanden. Det första som slår mig är vad som faktiskt leder fram till att ni får till det ibland. För du skriver att han inte tar initiativ och att du själv inte vill tränga dig på – men ändå lyckas ni ha bra sex! Öka det som redan fungerar. Visa att du respekterar hans åsikter men förklara också att du önskar mer intimitet.
Kanske kan det vara så att ni båda tar överdrivet stor ”hänsyn” till varandra – för någon måste ta första steget. Du själv kanske måste ta fler initiativ.
Lust och åtrå väcks av nyfikenhet på varandra men också av att känna sig bekräftad och sedd av sin partner i andra situationer än i sängen. I stället för att vara ”pang på rödbetan” kan du öka hans intresse genom att agera omtänksamt och fint i situationer som inte innefattar sex. Mjukstarta sedan lite förföriskt och närma dig mannen på det sätt som du vet lockar honom. Uppmärksamma, uppmuntra och beröm din man för det som gör honom speciell för dig.
Fungerar inget av detta kan ni prova liggförbud. Liggförbud brukar upplevas befriande om sex har blivit sammankopplat med stress, press, krav och prestation och får ofta motsatt effekt, alltså leder till sexönskan. Känns detta värt att prova så gör en tidsbestämd paus från allt vad sex heter och försök väcka längtan och att hitta närhet till varandra på andra vägar.
Även om ni ”inte ligger” är det viktigt att hålla närhet, känslor och intimiteten levande för att undvika att ett mentalt avståndstagande växer fram.

Nina Ljungberg, samlevnadsexpert, Allas

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…