Annons
Annons


Vårgrön ärtsoppa


Underbar färg och smak får den här festsoppan!

Underbar färg och smak får den här festsoppan!

4 port
Tid: 25 min

1 finhackad gul lök
smör till stekning
7 dl grönsaks-/köttbuljong av fond eller tärning
400 g gröna ärter
3 dl vispgrädde
salt, vitpeppar

Till servering:
pepparrotsvisp
smördegsstänger

Annons

1.  Fräs löken mjuk i smör. Tillsätt buljongen och låt det koka upp. Tillsätt ärterna och låt det sjuda ett par min. Mixa soppan. Tillsätt grädden och låt det få ett uppkok. Smaka av med salt och vitpeppar.
2.  Häll soppan i varma tallrikar och klicka över pepparrotsgrädde. Garnera med en smördegsstång på varje tallrik.

Gilla Allas.se på Facebook

Tips! Smördegsstänger gör du enkelt genom att skära smördegsplattor i remsor som du vrider. Pensla med ägg och grädda i 225 grader tills de har fått färg. Strö gärna över frön eller flingsalt eller liknande innan gräddning.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

 


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…