Annons
Annons


Vårlax med senapssås


lax med senapssås

Gott till Valborg!

4 port
Tid: 25-30 min

4–6 portionsbitar färsk lax à 125 g
salt, peppar

Senapssås:
2 dl vispgrädde
2–3 msk torrt vitt vin
2 tsk fransk senap
1–1 1/2 tsk honung
salt, vitpeppar
2 msk smör
ev majsena snabbredning
4 port färskpotatis (finns fryst)
2 knippor grön lätt förvälld sparris
sallad

Annons

1. Låt laxbitarna bli rumstempererade, krydda med salt och peppar. Lägg filébitarna på bakpappersklädd plåt och ugnsstek i 200°, 15-20 min.
2. Koka upp grädde, vin, senap och honung under omrörning i en liten kastrull. Sjud samman ett par min. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt smöret och kör med mixerstav till en skummig sås. Red ev av med snabbredning.
3. Servera laxen med senapssås, nykokt potatis, sparris och sallad.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

Fler läckra laxrecept hittar du om du klickar HÄR.


(25)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…