Annons
Annons


Tillsammans för Världens Barn 2016 – en stjärnspäckad gala

Nu är det dags för Världens Barn 2016. Ylva Hällen och Rickard Olsson bjuder in till en varm och stjärnspäckad gala för alla Världen Barn.


Världens Barn 2016

Världens Barn 2016. Ylva Hällen och Rickard Olsson. Foto: Janne Danielsson/SVT

Varannan människa på flykt i världen är ett barn. I kväll sänder SVT ”Tillsammans för Världen barn” – en gala som kan göra skillnad för många av barnen.

Programledare är Ylva Hällen och Rickard Olsson som tillsammans med Radiohjälpen, SR, humanitära organisationer och 45 000 frivilliga samlar in pengar för att hjälpa barn runt om i världen.

Annons

– Mitt engagemang väcktes redan som barn när jag växte upp i Indien och Bangladesh och såg yngre och jämnåriga som inte hade någonting. Jag har gjort uppdrag för Världens barn tidigare och det är ett projekt med så mycket hjärta. Varje barn vi kan hjälpa är en seger. Att få äran att leda galan i år känns fantastiskt, säger Ylva Hällen.

Tolv kända profiler

I år är det tredje året som Rickard Olsson leder Världen Barn.

Gilla Allas.se på Facebook

– Det är vår skyldighet, som har det så bra, att hjälpa dem som har det svårt. Att hjälpa till på plats, som Världens Barn gör, minskar lidande och gör att människor inte tvingas till flykt i samma utsträckning. Som Bamse säger: Är man stark så måste man vara snäll, säger Rickard Olsson.

Redan veckan före galan gick startskottet för Världens Barn-veckan. Då samlades tolv kända profiler på SVT i Stockholm. De visste inte om varandra eller vad de förväntades göra. Det enda de visste var att tuffa utmaningar väntade, utmaningar för att uppmärksamma Radiohjälpens kampanj till förmån för Världens Barn.

Under veckan kämpade profilerna med sina uppdrag och varje kväll, måndag till torsdag klockan 21.00, sändes en rapport om hur det senaste dygnet hade gått. I fredagens gala får vi se om de har lyckats med sina uppdrag.

Läs också: 10 underbara citat från barn!

Tillsammans för Världens Barn 2016, galan: Fredag den 7 oktober kl. 20.00 i SVT 1

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…