Annons
Annons


Världens bästa burgare efterlyses i nytt matprogram

Stjärnkrögaren Johan Jureskog har en dröm. Han vill skapa den ultimata hamburgaren. Och var ska man hitta inspirationen till detta om inte i hamburgarens hemland USA?


Malin Gramer och Johan Jureskog letar efter världens bästa burgare. Foto: David Lundblad/TV3

Malin Gramer och Johan Jureskog letar efter världens bästa burgare. Foto: David Lundblad/TV3

I programmet ”Världens bästa burgare” ger sig krögaren Johan Jureskog och programledaren Malin Gramer ut på en roadtrip genom USA, från New York till Kissimmee i Florida, för att hitta ingredienserna till den perfekta burgaren. Slutmålet med resan är att tävla i hamburger-VM.

Annons

Men ”Världens bästa burgare” är inte bara ett matprogram, det är också en resa djupt in i den amerikanska kulturen. På sin resa möter Johan och Malin udda matentusiaster både i storstäder och i små hålor på landsbygden.

Hitta hemligheten

I det första avsnittet är målet att hitta hemligheten bakom New York-burgaren. De besöker både klassiska hamburgerkrogar som PJ Clarkes och Minetta, såväl som New Yorks köttkung som kan allt om köttblandningar.

Gilla Allas.se på Facebook

Johan Jureskog anses vara en av världens främsta köttkrögare och hans restaurang AG utsågs av Wall Street Journal till topp 5 i Europa. Johan kallar sig själv köttsommelier och brinner för kött i allmänhet, och hamburgare i synnerhet.

Malin Gramer är en populär programledare från program som Paradise Hotel och Talang Sverige.

Världens bästa burgare: Premiär tisdag 5 april kl. 21.00 på TV3

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…