Annons
Annons


Världens dyraste single malt whisky såld på auktion


The Macallans sexliters kristallflaska ”M Decanter” handgjord av Lalique slog världsrekord genom att säljas för 628 000 dollar på exklusiv auktion på Sotheby’s i Hongkong.

Den 18 januari, såldes en 6-litersflaska av den exklusiva och eftertraktade Macallan M Decanter – världens mest sofistikerade single malt whisky, till det rekordhöga priset av 628 000 dollar på Sothebys i Hongkong, ett nytt världsrekord för exklusiv whisky. Intäkterna skänks oavkortat till en rad lokala välgörenhetsorganisationer i Hong Kong.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Macallan M Decanter är tappad i vackert designad och minutiöst utformad kristallflaska, en av fyra 6-liters kristallflaskor hantverksproducerade av Lalique för The Macallan för att fira framtagningen av M Decanter och den globala lanseringen i Hong Kong. Det är de största kristallflaskorna som gjorts av Lalique. Varje flaska tog över 50 timmar att färdigställa av 17 glaskonstnärer.

Av de fyra kristallflaskorna arkiverar The Macallan två stycken. En tredje flaska har blivit åtagen av en privat samlare i Asien. Den fjärde såld på auktionen i Hong Kong, heter Constanine (alla imperiale decanters har fått sina namn efter romerska kejsare), och är signerad av – Lalique/Silvio Denz, Fabien Baron/Baron&Baron and Bob Dalgarno/The Macallan.

The Macallan är en av världens bäst eftertraktade och hyllade samlarwhiskys, i topp på auktionsindex för whisky med det rådande Guinness världsrekordet för whisky som sålts på auktion. Senaste rekordet som nu slogs i Hong Kong var från 2010 då en 64-årig The Macallan whisky såldes på auktion i New York för 460 000 dollar.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…