Annons
Annons


Världens galnaste nyårsfiranden!


Miljoner människor samlas vid välkända destinationer som Times Square i New York, men om du vill ha ett nyårsfirande att minnas bör du kanske överväga några av dessa lite mer ovanliga alternativ.
Resejämförelsesajten Skyscanner har listat ett par förslag både när och fjärran:

Annons

 

1. Sao Paulo

Sao Paulo är platsen för de som vill festa som en riktig brasilianare. Nyårsfirandet här är en av de största händelserna utöver den årliga karnevalen och ett måste för den som älskar en bra fiesta. Fyrverkerier, massiva gatufester och dans vart du än vänder blicken. En av de mest konstiga lokala traditionerna är att bära specialdesignade, färgstarka underbyxor för att locka till sig tur (röda och gula byxor ger kärlek och pengar) under det kommande året. Underbyxorna kan köpas på marknader och lite var stans runt om i staden innan nyår.

2. Köpenhamn

Danskar, som normalt anses vara ett sansat folk, är kända för att släppa loss riktigt ordentligt under nyår. En tradition är att gå upp på stolar för att därefter tillsammans hoppa ner när klockan slår 12 och på detta vis ”hoppa in i det nya året”. Denna tradition sägs också jaga bort onda andar. En annan del av danskarnas nyårsfestligheter består av att slå sönder gamla tallrikar, tekoppar och liknande för att bringa tur i det nya året. Så det gäller att se upp för flygande tallrikar från fönstren under nyårspromenaden på väg till festligheterna på Amalienborg.

3. New York

Börja nyårsfirandet med ett kyligt dopp! Medlemmarna i Brooklyn Polar Bear Club dyker ner i den kyliga Atlanten utanför Coney Island för en uppfriskande känsla. Medlemmarna i klubben simmar här varje söndag året runt och på nyår är alla välkomna för att ta del av denna kyliga utmaning!

4. Tokyo

Japanerna är duktiga på knasigheter och nyårsfirandet är inget undantag. Under dagen sitter majoriteten av japanerna framför tv:n och kollar in den populära musikkampen där stjärnor sjunger mot varandra. Vinnaren röstas fram av publiken där hemma och bland tidigare vinnare finns bland annat Paul Simon och Cyndi Lauper. Vid midnatt intas traditionsenligt extra långa soba-nudlar som symboliserar ett långt liv under tiden tempelklockorna i bakgrunden slår exakt 108 slag.

5. Tallinn

Om ditt favoritsätt att fira, likt många andras, är en god måltid, så bör du prova detta i Tallinn. På nyårsafton råder det ingen brist på varken fyrverkerier, fester eller nattklubbar men i Estland firas denna dag inte med dans utan med mat. Här ska man enligt traditionen äta sju måltider där varje måltid enligt teorin ska ge extra styrka inför det kommande året. Korv, surkål, potatissallad och marsipan finns bland rätterna som allra helst sköljs ner med något bubbligt.

6. Plymouth, Wisconsin

Den lilla staden Plymouth i Wisconsin ligger en bit bort även för amerikanerna själva, men för äkta fantaster av ost är resan värd det. Varje år anordnas The Big Cheese Drop här. En lokal konstnär skapar en 40 kilos klump ost gjord av frigolit som vid midnatt släpps ner från en höjd på 30 meter. Utöver detta finner besökarna en rad ost-relaterade förfriskningar, musik och spel för förhöjer den festliga atmosfären.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…