Annons
Annons


Världens mest lästa deckarförfattare i Min sanning


I säsongens första "Min sanning" möter Anna Hedenmo Henning Mankell. Foto: David Herngren/SVT

I säsongens första ”Min sanning” möter Anna Hedenmo Henning Mankell. Foto: David Herngren/SVT

För ett halvår sedan fick författaren Henning Mankell en allvarlig cancerdiagnos. I kvällens ”Min sanning” berättar han för första gången i tv om mörkret, cellgifterna och kampen tillbaka.

Den här säsongen intervjuar programledaren Anna Hedenmo i ”Min sanning” Desmond Tutu, ärkebiskop från Sydafrika, författaren Henning Mankell, advokat Elisabeth Massi Fritz och byggmästaren Percy Nilsson.

Annons

Ett helveteshål
Henning Mankell, en av världens mest lästa deckarförfattare, är först ut.

Gilla Allas.se på Facebook

– Det var som att kastas ner i ett helveteshål. Men sen måste man ju på något sätt tvinga sig upp.

Kaotiskt privatliv
Som mycket ung bestämde sig Henning Mankell för att bli författare. Idag har han skrivit ihop en förmögen-het och ett världsrykte. I ”Min sanning” berättar han för programledaren Anna Hedenmo att skrivandet alltid varit viktigast och att privatlivet i perioder varit kaotiskt.

– Det blev ingen ordning på någonting. Jag kände att det var viktigast för mig, jag kan inte förneka det.säger Henning Mankell i programmet och berättar om valet att lämna son och familj för att kunna skriva.

Min sanning: Tisdag 16 september, kl 20.00. SVT2

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…