Annons
Annons


Världens största björn till Orsa Björnpark


Orsa Björnpark har öppnat en ny anläggning för Kodiakbjörn – världens största landlevande rovdjur. Den omhändertagna ungbjörnen Taquka har flugits till Orsa från Alaska. I sitt nya hem Kodiak Island har han gott om utrymme att fiska lax, leka och busa.

Annons

Efter flera år av granskning har Björnparken och Rovdjurscentrum i Grönklitt blivit utvalda som den enda platsen i världen dit Alaskas myndigheter kan tänka sig att sända de mäktiga Kodiakbjörnarna. Tillsammans med omfattande utställningar om den fascinerande vildmarken på Kodiak och en framgångsrik förvaltning av björnar i Alaska blir Kodiakbjörnen en ambassadör för sina vilda artfränder.

Gilla Allas.se på Facebook

På sikt blir det minst två Kodiakbjörnar som tillsammans med alla utställningar kommer att göra mycket nytta för relationen människa rovdjur och vara ambassadörer för de vilda björnarna

Taquoka hittades i Alaska i december 2010, efter att hans mamma blivit skjuten i den årliga björnjakten. I stället för att björnungen avlivades beslutades att Orsa Björnpark skulle få chansen att ta emot honom.

Kodiakbjörnarna kommer att bo i ett hägn som är 20 000 kvadratmeter stort och som innehåller de naturtyper som Kodiakbjörnen är van vid som sjöar med möjlighet att fånga levande fisk i, strandzoner med örter att beta av och skogspartier att gömma sig.

– Äntligen är vår efterlängtade Kodiakbjörn här. Det är en seger och ett bevis för att vi verkligen har en björnpark och ett rovdjurscentrum i världsklass här uppe i norra Dalarna. Vi hoppas att så snart som möjligt få hit en hona så att Taquka får sällskap, säger Torbjörn Wallin, vd Grönklittsgruppen.

 

 

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…