Annons
Annons


Världsrekordsgrill kommer till Sverige

Åtta meter lång, två meter bred samt två och en halv meter hög med en vikt på över tre ton. Dessutom med plats för ett ton kött som motsvarar i vikt femton tusen grillkorvar eller sju tusen hamburgare. Nej, det är inget rovdjur som beskrivs, utan en av världens största grillar som kommer till Heden under Grill & BBQ-VM i Göteborg den 13-14 juni.


BigBoyNr1

– Vid en första anblick tror man att det är ett släp till en tankbil. Men när man kommer närmre och ser skorstenen och luckorna börja man ana att det är en av världens största grillar – en riktigt BBQ-smoker, säger Kent Nilsson, ordförande för Svenska Grillfrämjandet.

Slaktare till grillmästare

Bakom grillen står schweizaren och grillgurun Rolf Zubler. Han jobbade tidigare som slaktare innan han startade WBQA (World Barbecue Association) och blev en pionjär inom grillbranschen. Nu kan han med sin skapelse också erbjuda grillat till flera tusen människor i timman. Under fotbolls-EM i Schweiz och Österrike 2008 lyckades man slå världsrekord då man under 600 timmar i sträck grillade över sex ton fläsk- och nötkött till hungriga fotbollsfans.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Nu är det dags att visa upp sig på ett nytt mästerskap. Den här gången i helt rätt sport.

Läs också: Du vet väl hur man öppnar en grillpåse på bästa sätt?


(0)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…