Annons
Annons


Varma källor och fiskpedikyr i Budapest


Szechenyibadet i Budapest

Szechenyibadet i Budapest.

I Allas nummer 9 hittar du en guide till de bästa sevärdheterna och tipsen om du funderar på att åka till Budapest, Prag eller Krakow. Allas reseredaktör, Johanna, var i Budapest för några veckor sedan och bjuder här på några extra tips om varma källor, fiskpedikyr och en fallfärdig ruin-pub!

Annons

Att bada i snöfall och minusgrader är det inte ofta man gör men i Szechenyibadets härliga utomhuspooler med 37-38 grader i vattnet är det riktigt härligt! Om man nu står ut med att ta sig till själva poolen… Inomhus finns också bassänger i varje vinkel och vrå, var bara förberedd på att det inte är någon spa-anläggning du besöker, badet är slitet, väggarna är kala och det har inte arbetats speciellt mycket på mysfaktorn. Du tar dig lättast till badet genom att köpa en biljett till hop-on-hop-off-bussarna som cirkulerar runt staden. Handdukar finns att hyra på badet om du vill minimera packningen.

En utförligare guide till Budapest hittar du HÄR

Det finns även gott om spa-anläggningar i Budapest, den här gången testade jag fisk-pedikyr på A-list Salon & Spa. Riktigt skönt faktiskt! Och priserna på alla spabehandlingar är lägre än hemma.

fiskpedikyr på spa

Vill du testa en annorlunda bar måste du besöka ruin-puben Szimpla. Här har man helt enkelt inrett en bar i ett fallfärdigt hus. Och fallfärdigt är bara förnamnet. Allt är lite sönder på något sätt, det är ganska dammigt och ingen möbel är den andra lik, förmodligen kommer de från någon soptipp i närheten. En upplevelse!

Istället för soffa på Szimpla.

Inga nya tapeter här inte…

Av Johanna Svan


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…