Annons
Annons


Varma plommon med krämig topp

På en kvart fixar du en suverän dessert med varma plommon toppade med den krämiga italienska mascarponesosten. Enkelt och mycket gott!


Supergod och lättfixad dessert med varma plommon och honungsmascarpone.

Supergod och lättfixad dessert med varma plommon och honungsmascarpone.

Stekta plommon med honungsmascarpone

4 port
Tid: ca 15 min

600 g plommon
25 g margarin eller smör
3–4 msk strösocker

Honungsmascarpone:
4 msk flytande honung
250 g mascarponeost

Garnering:
citronmeliss eller mynta

Annons

1. Dela och kärna ur plommonen. Stek dem hastigt i margarin eller smör i en stekpanna.

2. Strö på socker, det ska bara smälta. Smaka dig fram till hur mycket socker det ska vara, mängden beror på fruktens egen sötma.

3. Blanda honung och mascarpone i en skål. Servera de varma plommonen med en klick honungsmascarpone.

4. Garnera med citronmeliss eller mynta.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

 


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…