Annons
Annons


Vårtecken – nu ökar handeln av begagnade cyklar

På en av Sveriges största köp- och säljsajter har antalet sidovisningar inom cykelkategorin ökat med cirka tre gånger så mycket än snittet tidigare år. Just nu är det standardcykel, el- och racercykel som är de mest populära.


Bike

Cyklar är en av Blockets populäraste kategorier. Under 2014 såldes det i snitt 11 cyklar varje timme. Intresset styrs av två faktorer, väder och träningstrender. Senaste åren har racercykeln blivit allt mer populär, men nu har cykeltyper som cyclocross och elcykel ökat mest.

Annons

– På senare tid har cykeln blivit ett populärt träningsredskap och färdmedel till och från jobbet. Det gör att man vill ha en kvalitetscykel och ställer högre krav på känsla och prestanda, säger Bessie Wedholm från Blocket.

Gilla Allas.se på Facebook

Även median- och snittpriserna har ökat. Just nu ligger snittpriset på 5 600 kronor, vilket är dubbelt så dyrt jämfört med samma tidpunkt i fjol på sajten. Medianpriset ligger runt 1 300 kronor, vilket är cirka 37 procent dyrare än för två år sedan.

– Är det någon tid på året man ska sälja sin cykel så är det nu. Så snart plusgraderna och solen gör entré så exploderar intresset för cyklar och då finns det många tusenlappar att tjäna, säger Bessie Wedholm.

Listan över mest sökta cykeltyper på Blocket:
1.Cykel
2.Elcykel
3.Racer
4.BMX
5.Hybrid
6.Damcykel
7.Downhill
8.Mountainbike
9.Cyclocross
10.Trehjuling

Läs även: Sveriges första turistcykelled

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…