Annons


Ulrikas västerbottenspizza med rödbetor

Gör den härliga glutenfria pizzan med en botten av bland annat västerbottensost. Toppa med pesto, rödbetor, brie och valnötter. Perfekt när du vill göra det lilla extra. Det här är njutning i massor.


Superpizza med två sorters härlig ost, valnötter och rödbetor.

Västerbottenspizza med rödbetor

886 kcal per port
4 st
30 min

6 ägg
3 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
300 g riven västerbottensost

Topping:
½ dl pesto
4 kokta rödbetor
200 g brieost
1 dl valnötter
3 msk flytande honung
salt, svartpeppar
torkad eller färsk rosmarin

Annons

1. Blanda alla ingredienser till bottnarna. Låt stå tills smeten har blivit fast, ca 10 min. Tryck ut den till 4 bottnar, cirka 15 cm i diam, på en bakplåtspappersklädd plåt.
2. Grädda i 200° i 7–8 min. Ta ut och låt svalna något. Fördela pesto på pizzorna. Skiva och lägg på rödbetor. Skiva brieosten och lägg mellan rödbetorna. Strö på valnötter och ringla över honung. Strö på salt, peppar och rosmarin.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Ulrikas lazpizza med pepparrotsost

Gå Ulrikas onlinekurser där du får lättlagade maträtter, färdiga inköpslistor och daglig coaching av Ulrika Davidsson. Läs mer här!


(14)
(1)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…