Annons
Annons


Växt som hänger med länge

Hängbegonia bjuder på överdådig blomning, är enormt praktfull och dessutom lättskött. Här får du mer information om favoriten!


Hängbegonia, Begonia x tuberhybrida Pendula-Gruppen, på verandan. Foto: Blomsterfrämjandet

Blommorna är hängande och finns i olika toner av gult, orange, rött, vitt och rosa. Det finns både enkla och dubbla blommor, ofta en av varje bredvid varandra och bladverket har en skimrande lyster.

Annons

Hängbegonians goda egenskaper gör den lätt att använda i många olika sammanhang. Här får dui tre inredningstips.

Experimentera mera

Genom att prova sig fram kan en klädförvaringspåse förvandlas till en ampel eller ett gammalt rör till blomkruka. Hängbegonian är perfekt när du vill skapa en glad miljö och fungerar lika bra på balkongen som i ett hörn av trädgården.

Gilla Allas.se på Facebook

Klassiskt romantiskt

Hängbegonian tillhör de utplanteringsväxterna som har funnits länge i odling och gamla herrgårdar hade ofta magnifika urnor på trappan med hängande begonior. Välj hängbegonior i pastellfärger och komplettera med vita spetsdukar och vackra ljusstakar för att skapa en skön stämning.

Trädgårdsflärd

Den sociala trädgården ger guldkant i tillvaron, är glad och färgstark! Välj hängbegonior i klara färger och använd gärna många för att skapa effekt.

Genom att använda dem på verandan eller balkongen kan man låta blommorna hänga ner över räcket.

Skötselråd:

Hängbegonian trivs bäst i ett halvskuggigt till skuggigt läge och passar utmärkt att hänga under ett träd.

Placera den i en ampel eller hög kruka där det finns utrymme för hängande grenar och blommor. God dränering är viktig annars riskerar du att växten ruttnar. Vattna måttligt med svag näringslösning.

Hängbegonian bildar knölar som kan förvaras mörkt, torrt och frostfritt. På våren är det dags att plocka fram knölarna igen. Har man en gammal planta kan knölen delas.

Hängbegoniorna kan övervintras på en ljus plats i 10-12 grader. De beskärs, planteras om och drivs då tidigt på våren för att blomma igen nästa säsong.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…