Annons
Annons


Vegetarisk taco-fest!

Allt fler väljer att att avstå kött men visst kan man njuta av läcker mat ändå! Här tipsar vi om hur du lagar tre läckra taco-rätter helt vegetariskt!


vegetarisk-taco

Taco Feast

4 portioner

tacos1 paket quornfärs (300 g)
3 msk egen tacokrydda (se ingredienser nedan)
3 msk olja
1 dl vatten

Hemgjord tacokrydda:
2 msk chilipeppar
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
1 msk chilipulver
1 msk malen spiskummin
1 msk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 msk salt
0,5 msk svartpeppar
1 msk socker

Annons

Till servering:
Tacoskal
Salsa
Picklad rödlök
Gräddfil
Riven ost (löpefri)
Sallad
Majs
Tomat
Lök

1. Blanda alla ingredienser till tacokryddan i en skål.
2. Bryn färsen i smör eller olja i en stekpanna. Tillsätt tacokrydda och vatten och rör om ordentligt. Koka utan lock i 5-10 minuter. Smaka av med salt.
3. Servera tacofärsen i tacoskal tillsammans med tillbehören.

Näringsvärde per port: 609 kcal/33g kolhydrater/28g protein/39g fett (inklusive 3 tacoskal och tillbehör)

bonroraBaked Beans med quorn

4 portioner

1 paket quornbitar (300 g)
2 burkar vita bönor i tomatsås (800 g)
2 msk olivolja
2 gula lökar
3 klyftor vitlök
100 g BBQ-sås
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk chiliflakes
1 kvist färsk rosmarin
Salt
Peppar

Till servering:
Tacoskal

1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala lök och vitlök, dela löken i klyftor och hacka vitlöken.
2. Smörj en ugnsfast form med olja. Blanda alla ingredienser i en bunke och lägg dem sedan i formen.
3. Baka i ugnen cirka 1 timme.Smaka av med salt och peppar.
4. Servera i tacoskal.

Näringsvärde per port: 519 kcal/50g kolhydrater/25g protein/21g fett (inklusive 3 tacoskal)

vegetarisktTacos med pankopanerad quorn

4 portioner

1 paket quornfiléer (312 g)
2 ägg
5 dl panko ströbröd

Till servering:
Tacoskal
Salsa
Picklad rödlök
Gräddfil
Riven ost (löpefri)
Sallad
Majs
Tomat
Lök

1. Tina filéerna. Knäck äggen i en skål och lägg ströbrödet i en annan skål. Vänd filéerna först i ägg och sedan i ströbrödet.
2. Hetta upp rikligt med olja i en medelvarm stekpanna. Stek ca 4-5 min på varje sida till fin färg. Salta och peppra. Skiva upp och servera med tillbehören.

Näringsvärde per port: 688 kcal/ 45g kolhydrater/33g protein/40g fett (Inklusive 2 tacoskal och tillbehör)


(12)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…