Annons
Annons


Vegorätt – Sveriges första vegetariska matprogram!

Nu är det premiär för Sveriges första matprogram med vegetariskt tema. Karoline Jönsson och Elenore Bendel-Zahn guidar tittarna genom hemodlade grödor, skogens skafferi och gröna smakexplosioner i köket.


Programledarna Karoline Jönsson och Elenore Bendel-Zahn. Foto: Mattias Ankrah /SVT

Programledarna Karoline Jönsson och Elenore Bendel-Zahn. Foto: Mattias Ankrah/SVT

I varje program av ”Vegorätt” får tv-tittarna inspiration till läcker vegetarisk mat och helt nya sätt att använda råvaror på. Programledarna Karoline Jönsson och Elenore Bendel-Zahn lagar lemonad på björksav, boostar frukosten med nya smaker och svänger ihop gröna rätter som alla enkelt kan göra.

Annons

– Vi bjuder på löjligt goda recept som blir tillagade med mycket passion. Och så några roliga upptåg på det. Ni kommer att få se oss som vi är när vi skapar med det vi älskar mest. Rena råvaror och spännande smaker, säger Elenore.

Mat för alla

Programmet lovar att vara en inspirationskälla och ögonöppnare för både vegetarianer, hälsomedvetna och andra nyfikna. Om du som tittare vill laga maten spelar det ingen roll om du har eget trädgårdsland, odlar på fönsterblecket i stan eller köper råvarorna i affären.

I det första avsnittet kittlar Karoline och Elenore tittarnas smaklökar med makalösa frukostar och galet goda grillrecept. Vad är egentligen en nordisk supersmoothie och hur ska man göra för att få njuta av hemmagjord ketchup till sin rustika vegoburgare?

Alla recept och mycket mer hittar du på svt.se/vegoratt

Vegorätt: tisdag 19 januari kl. 20.30 i SVT 2 (1:5)

Läs också: Ät mer vegetariskt – tips och läckra recept!

LÄS OCKSÅ


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…