Annons


Vem behöver en ny plantering? Rösta och vinn!


Här är alla finalisterna i tävlingen om en ny plantering från Mäster Grön. Vem tycker du ska vinna en ny plantering? Välj din favorit och rösta så har du chansen att vinna en prenumeration på Allas!

Vi lottar ut 3 stycken 7-veckors-prenumerationer bland alla som röstar. Är du redan prenumerant förlänger vi din prenumeration. Rösta via formuläret längst ner på sidan senast den 6 maj för att vara med och tävla!

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

De 10 bidrag som fått flest röster när omröstningen är slut vinner:

1:a pris: En designad plantering, en ritning på en yta av 5 kvm, gjord av Mäster Gröns trädgårdsstylist, plus leverans av växter och eventuella tillbehör till planteringen. Värde 5.000 kronor.

2:a-10:e pris: Praktiska krukväxtkit från Mäster Grön. Värde 150 kronor.

1.

Jag önskar mig en fin upphöjd plantering inramad med murblock/sten. Växter som passar till husets färger. Christin Malm Centervall

2.

Hit ska vi flytta den 1:a maj. Det finns inga blommor, bara dessa spretiga buskar, vi vet inte vad vi ska göra med denna trädgård. Snälla hjälp oss! Cecilia Dufva Furustig

 

3.

Efter en radikal upprensning av en fövildad trädgård ser den ut som en öken. Bara sten och grus. Hjälp - den behöver få liv igen. Lillemor Andersson

4.

För 22 år sedan var min rundel fyllig och hög av vackra blommor. Men nu har den förfallit. Jag skulle vilja att den blev mer i olika nivåskillnader, kanske olika stenblock/stenar. Med vackra blommor. Susanne Stålbrand

5.

Huset dränerades för några år sedan och jag behöver hjälp med att anlägga en vacker rabatt med lämpliga växter för att rama in den södra sidan av huset. Nettan Kihl

6.

Vill ha det heltäckande med olika gröna nyanser och inslag av grått. Rosa Saxifraga skulle "sväva" som en ram runt det hela... Nu har benveden förtvinat och det ser så rörigt och ovårdat ut! Eva Persson

7.

Vår trädgård ser för tråkig ut, hoppas att detta snart kan få ett slut! Jag drömmer om blommor i orange och blå, det skulle bli så vackert då! Robert Persson

8.

Detta är det första som möter våra gäster och det första/sista vi ser när vi kommer hem/åker. Jag vill ha ett riktigt fint blickfång med helhet, tema och lite wow-känsla. En vacker rabatt som inte är alltför svår att sköta om. Att få ordning på just denna rabatt skulle betyda riktigt mycket! Åsa Ölander

9.

Bilden visar en mindre sluttning som vi har nedanför våran altan på framsidan av vårt hus. Vill ha hjälp med att plantera perenner som inte behöver så mycket vatten. Vill gärna få det snyggt med vackra blommor istället för en tråkig grässluttning som det är nu. Vanja Zügner

10.

Det här är min örtagård! Jag bor i Skanör och har alla möjliga och omöjliga förutsättningar att få en fin örtagård. Det går bara inte att få det fint! Snälla ni hjälp mig! Annette Nilsson

11.

Den lilla, nästan obefintliga, planteringen i vänstra hörnet skulle jag vilja utöka mot uteplatsen för att dölja det vita höga staketet. Jag drömmer om en prunkande plantering med perenner i olika fält och nivåer som ger "liv" åt denna trista yta. Caroline Andersson

12.

Fotot säger allt! Jag har tänkt göra något åt rabatten i flera år men behöver helt klart hjälp eftersom det fortfarande ser ut som det gör. Monica Burvall

13.

Mina fingrar är allt annat än gröna, hos mig ser det mest ut som en obebodd plats som någon glömt bort. Jag skulle önska att jag fick lite lättskötta växter, någon som hjälpte mig att ställa i ordning en plats där både jag, min lilla tös och min tonårsson skulle trivas. Anna Finné

14.

Denna vy har vi från vår altan och det vore trevligt att få proffshjälp. Vill ha hjälp med växter så att det blommar hela säsongen och en fin inramning av växter utmed vattenkanten. Carina Sandsjö

15.

Har ett fint litet hörn som är så slitet och tråkigt. Har nu bestämt mig att helt enkelt göra gräsmatta, men detta kanske är en chans till en ändring. Hade varit så vackert med en fin plantering här. Snälla hjälp! Anna Mclaren

16.

Finns det hopp? Var en gång en gammal fin rabatt, och nu... igenvuxet med allt möjligt, ogräs, perenner, gräs. Jag vet inte vad som ska bort... oftast sparar jag nog ogräset! Önskar en lättskött, överskådlig rabatt med sånt jag klarar av att sköta. Lotta Modin

17.

Det är en rund rabatt, plantering som har hängt med i många år. Jag får inte denna att fungera, det växer igen hela tiden. Hjälp! Kerstin Jonsson

18.

När vi köpte vårt hus så fick vi en damm på köpet med en rabatt runtomkring. Jag drömmer om att det ska bli en tät lummig rabatt så är fin året om men just nu håller den på att tas över av ogräs. Maria Berndtsson

19.

Jag har satt en ny häck mot cykelvägen och mot den tänkte jag ha en fin plantering med blommor och kryddor. Men jag kan inte bestämma vad och jag vet inte vad som passar i den jorden. Annis Björnlund

20.

Detta är som en oas i det stora flata granitberget. Två fantastiska tallar i mitten av rabatten. Resten är total katastrof. Skulle vilja ha hjälp med vilka växter som kan trivas här och hur man bäst sköter om dom. Tack på förhand. Malin Samuelsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Röstningen är avslutad. Vinnaren av planteringen samt vinnarna av prenumerationerna presenteras inom kort.


(78)
(0)Annons

 • Gröna fingrar i sommar

  Jag röstar på det bidrag som mest liknar min vissna trädgård eftersom jag också önskar att jag ska få lust att göra något åt det hela. Allt bottnar hos mig i slöhet

 • Gäst

  Synd att jag inte deltagit i tävlingen. Vår trädgård har blivit förstörd av grävskopor i samband med ombyggnation. Nummer 17 liknar vårt ökenlandskap.

 • Gittan

  Äldre hus måste omges av blomsterprakt det hör bara till.

 • Gäst

  Tycker nr 8 ser spännande ut med avgränsning mot både gräsmatta, staket och stenplattor. Hur tänker man då med material, färger?

 • Jessica Holstensson

  Jag röstar på bidrag 8 och tycker hon är en värdig vinnare. Det är viktigt att man får ett varmt välkomnande när man kommer hem!! Lycka till Åsa!! /// Jessica

 • Anna Ekdahl

  Känner igen det där med att man vill ha en härlig wow-känsla när man kommer hem eller åker hemifrån. Nr 8 får min röst!


Annons

Laddar nästa sida…