Annons
Annons


Vem blir Vinterpratare? Du bestämmer!


För tredje gången låter Sveriges Radio lyssnarna avgöra vilka Vintervärdar som förgyller etern från juldagen till nyårsdagen.

På sverigesradio.se/sommar kan man fram till och med 26 september önska vilka tidigare Sommar- och Vintervärdar som ska göra åtta nya Vinterprogram i jul- och nyårshelgen.

Annons

Över 2000 sommarpratare
Sedan starten 1959 har 2002 personer Sommarpratat i Sveriges Radio. Flera av dem har gjort både Sommar och Vinter under årens lopp och en del har enbart Vinterpratat. Via hemsidan kan man se vilka alla dessa personer är.

– Det ska återigen bli spännande att se vilka namn som står högst upp på publikens önskelista i år. Att förmedla dessa önskningar till värdarna är ett hedersuppdrag och detta är vår julklapp till publiken, säger Bibi Rödöö, programchef Sommar i P1.

Skicka ett brev
Man kan även skicka sina önskningar med vanlig post till: Sommarredaktionen Sveriges Radio 105 10 Stockholm

Om Vinter i P1 Vinter i P1 är som Sommar, fast på vintern. En intressant person får fria händer att under en och en halv timme göra radio som roar och berör.

Det första Vinterprogrammet i Sveriges Radio sändes redan 1969. Då satsade radion på Vintervärdar för att möta konkurrensen från tv-kanalerna. Programmet hette då På Vintergatan och hade Jules Sylvains välkända melodi med samma namn som signatur. När Vinter i P1 startade 2008 gjordes en nyinspelning av den gamla signaturen med Sveriges Radios symfoniorkester.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…