Annons
Annons


Vem klär sig bäst på långflygningar?

Flygbolaget Emirates har gjort en undersökning om skandinaviska resenärers vanor på långflygningar. En av frågorna: Hur klär sig svenskar, danskar, och norrmän? Svaren visar påtagliga skillnader mellan länderna.


emirates-flygbolag

Danskarna bryr sig om skorna, svenskarna klär sig avslappnat och norrmännen klär upp sig.

I undersökningen deltog 1 000 svenskar, 1 000 norrmän och 1 000 danskar, varav omkring hälften hade flugit interkontinentalt under de senaste fem åren fick svara på hur man föredrar att klä sig på en lång flygresa. Baserat på svaren visar det sig att passagerare från respektive land har olika klädstilar.

Avslappnade svenskar

Undersökningen visar att svenska resenärer föredrar en avslappnad och komfortabel klädstil. Svenska män tar hellre på sig bekväma kläder såsom jeans och T-shirt för att till fullo kunna njuta och koppla av i fällbara komfortabla fåtöljer. Svenska kvinnor klär sig vanligtvis i ett par långbyxor och en tröja. Även valet av skor faller på något mer avslappnat, sneakers används mest av både svenska kvinnor och män.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Ett annat intressant faktum är att nära 25 % av de svenska kvinnorna föredrar att resa i mjukisdress på sina interkontinentala flygningar. Det är omkring fyra gånger så många som bland norskor och danskor. Bland männen dyker siffran till 5 % av svenskarna, 4 % av norrmännen och 0 % av danskarna.

Välklädda norrmän

Norrmännen är helt klart mer medvetna om sin klädsel på långflygningar. Nära hälften av de norska männen uppger att de bär skjorta medan kvinnorna klär sig i tröja och kavaj.

Vardagsklädda danskar

Danskarna klär sig mitt emellan välklätt och vardagligt, men är däremot måna om att ha fina skor. Danska män klär sig vanligtvis i T-shirt och jeans, medan kvinnorna bär tröja och jeans. Det som skiljer danskarna från svenskarna och norrmännen är vilka skor de använder.

Nästan en tredjedel av de danska männen använder fina skor på interkontinentala flygresor, jämfört med omkring 10 % av norrmännen och svenskarna. Bland de danska kvinnorna är det nästan var femte som använder fina skor, medan siffran bland norska kvinnor är 7 % och för svenskorna 3 %.

Bekvämlighet viktigt

En annan aspekt i undersökningen ger svar på att skandinaver vill ha hög komfort ombord. På frågan om vad som höjer den totala interkontinentala flygupplevelsen, svarar nära tre av fyra att det är bekväm sömn i en fullt fällbar fåtölj. Siffrorna var likartade i alla tre undersökta länder.

Över hälften av resenärerna menade att något som skulle höja reseupplevelsen extra mycket vore att få flyga Business Class eller First Class.

Svaren går igen i frågan om vad resenärerna störs mest av. Omkring hälften av resenärerna svarar att det är begränsat benutrymme och obekväma säten på interkontinentala flygningar.

 


(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…