Annons
Annons


Vi tippar hur det går i Melodifestivalens final!

Det är en extremt jämn final i Melodifestivalen 2017 men vår expert har gett sig på att tippa hur hon tror det går!


Foto: Mattz Birath

Av Johanna Svan

Efter sex veckor med dessa artisterna och låtarna är det otroligt svårt att tippa en vinnare. Jag skulle nästan vilja påstå att det är jämntjockt. Inget, förutom Owe, sticker ut ordentligt och inget är direkt dåligt heller.

Annons

Alla är lika lagom bra liksom. De verkar dessutom ha jobbat på ljudet i Friends arena, det brukar vara uselt men allt lät riktigt bra på genrepet.

Här kommer i alla fall ett försök att tippa kvällens resultat!

1. Robin Bengtsson – ”I Can’t Go On”

Fucking blev freaking. Och Robin river ner en massa applåder under genrepet. Jag hade skickat denna om det var jag som bestämde.

2. Wiktoria – ”As I Lay Me Down”

De flestas favorit med jag är lite skeptisk till hur den internationella juryn kommer att rösta, jag misstänker att de går mer på pop-Ingrosso eller mer etniska Jon Henrik. Medryckande låt som helt klart sätter sig!

3. Nano – ”Hold On”

Jag tycker inte att denna är lika bra nu som första gången jag hörde den. Men absolut en av 4-5 tänkbara vinnare ikväll!

4. Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia – ”En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)”

Jag gillar denna låten och tror faktiskt att den kan gå hem i Eurovision.

5. Benjamin Ingrosso – ”Good Lovin’”

Den här låten är bra och skriker svensk pop-export. Gillar den internationella juryn det tro?

6. Ace Wilder – ”Wild Child”

Bra låt Och den sätter sig. Men är den tillräckligt bra för att placera sig högre upp? Troligtvis inte.

7. Owe Thörnqvist – ”Boogieman Blues”

Härliga Owe! Visst ska vi väl ge honom en del röster?

8. Mariette – ”A Million Years”

Alla pratar om denna och tippar den väldigt högt. Jag är inte lika imponerad. Det blir en mittenplacering tror jag. Sången sitter tyvärr inte riktigt på genrepet heller, och det är det framträdandet den internationella juryn tittar på.

9. Lisa Ajax – ”I Don’t Give A”

Fuck har blivit damn men här är ytterligare en av de där låtarna som jag faktiskt tyckte var bättre första gången jag hörde den. Det blir ett nja från mig ikväll.

10. Anton Hagman – ”Kiss You Goodbye”

Skräll-Anton som slog ut Loreen från andra chansen har sina fans. Och jag tycker det här är mysigt på når sätt. Men han lär nog inte få så mycket poäng från den internationella juryn?

11. FO&O – ”Gotta Thing About You”

Jag har sagt det innan och jag säger det igen. The FOOO, sorry The FOOO Conspiracy, sorry FO&O menar jag såklart, har haft mycket bättre låtar på sin repertoar. Och det är svajigt i sången tyvärr.

12. Boris René – ”Her Kiss”

Någon måste ju komma sist och oddsen talar för att det blir någon från Andra chansen. Det kan bli Anton eller FO&O också men med tanke på Antons Youtube-karriär och FO&O:s alla fans får Boris tyvärr hamna här. Men låten är bra och publiken är definitivt med på noterna!

 

LÄS OCKSÅ


(30)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…